FC Utrecht deelt duizend ijsjes uit in WKZ

27 juli 2021

'Fijn dat we een glimlach op het gezicht van de kinderen konden toveren.'

FC Utrecht’s mascottes Tiger en Tigergirl trokken onlangs, op een warme zomermiddag, naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis. En ze kwamen bepaald niet met lege handen: liefst duizend heerlijke FC Utrecht-ijsjes hadden ze meegenomen naar het WKZ. Daar werden in samenwerking met eSports-partner Merchandice alle kinderen, ouders en medewerkers van het kinderziekenhuis in de Domstad op zo’n heerlijk ijsje getrakteerd.

Op elke afdeling kwamen Tiger en Tigergirl langs om iedereen te voorzien van een lekker FC Utrecht-ijsje. Da’s smullen met een goed gevoel, want het ijsje bevat namelijk geen kleurstoffen en ook geen toegevoegde suikers. Dat maakt de ijskoude snack tot een verantwoorde lekkernij.

“We zijn er trots op dat we voor deze actie duizend ijsjes beschikbaar konden stellen”, zegt Dave Jongejan, hoofdcoach bij Merchandice B.V. “Fijn dat we met deze ijsjes een glimlach op het gezicht van de kinderen konden toveren.”

'Wij waarderen dit enorm'
FC Utrecht onderhoudt al jaren een bijzondere relatie met het WKZ. Zo bezoekt FC Utrecht jaarlijks met haar spelers en stafleden het kinderziekenhuis en heeft de club uit de Domstad ook een eigen skybox in het Utrechtse kinderziekenhuis. Ook het verrassingsbezoek van Tiger en Tigergirl is onderdeel van de warme relatie die de club en het ziekenhuis onderhouden.

“Het is super dat FC Utrecht dit doet. Wij waarderen dit enorm”, aldus Sanne de Beus, Relatiemanager Vrienden UMC & Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Alsof het bezoek van Tiger en Tigergirl aan het WKZ al niet memorabel genoeg was, mochten de mascottes van FC Utrecht samen met twee kinderen ook nog eens officieel de opening verrichten van de WKZ-camping. Dat is dé plek waar de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis alsnog een vakantiegevoel kunnen krijgen.

Ook lekkere trek? De FC Utrecht IJsjes zijn binnenkort verkrijgbaar in verschillende vestigingen van Albert Heijn in de regio Utrecht.