FC Utrecht besluit Belgische serie met brilstand

17 juli 2021

Utrechters spelen in Elindus Arena gelijk tegen SV Zulte Waregem: 0-0.

FC Utrecht’s Belgische weken zitten erop. De ploeg uit de Domstad sloot een serie van zeven partijen tegen teams uit België vanmiddag (zaterdag) af met een 0-0 gelijkspel tegen SV Zulte Waregem in de Elindus Arena. Het duel was de afsluitende activiteit van het trainingskamp van de Domstedelingen.

Hij ontsnapt aan de aandacht van Ibrahima Seck en heeft dan de kans om het door Louis Bostyn verdedigde doel onder vuur te nemen; Moussa Sylla. De Fransman doet precies dat, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door de goalie. En in de rebound is Remco Balk er weliswaar als de kippen bij, maar ook zijn schot levert geen openingstreffer op: de bal gaat over.

Moussa Sylla stuit op Louis Bostyn
Die grote mogelijkheden op de eerste goal van de middag dienen zich een klein kwartier voor tijd aan en blijken niet de laatste kansen op winst in Waregem te zijn voor FC Utrecht. Enkele minuten later is het opnieuw Sylla die de gelegenheid heeft een doelpoging te ondernemen. Opnieuw heeft Bostyn een passend antwoord op zijn schot; ditmaal een puike reflex.

Maarten Paes houdt andermaal de nul
Het zijn grote kansen in een partij die in de Elindus Arena langzaam op gang komt. Pas na een dik kwartier spelen is er de eerste echte grote mogelijkheid in de voetbaltempel die ook wel het Regenboogstadion wordt genoemd. Die mogelijkheid is voor flankspits Jean Luc Dompé. Zijn schot mist het doel maar net. Diezelfde Dompé is na een klein half uur spelen gevaarlijk, maar schiet dan over. En als hij zich na de break achter een vrije trap zet, is Maarten Paes alert. De goalie ziet hoe de bal een decimeter of twee naast het doel gaat dat hij bewaakt; een doel dat door de Belgische tegenstander dus niet wordt gevonden, net zoals dat onlangs KAA Gent ook niet lukt in een match waarin Paes op doel staat.

Expeditie België voltooid
De pot tegen SV Zulte Waregem, waarin namens FC Utrecht ook Othmane Boussaid, Bart Ramselaar, Gyrano Kerk en Sylian Mokono nog doelpogingen ondernemen, is de zevende van FC Utrecht van deze voorbereiding; en in alle gevallen zijn Belgische teams de opponenten. Voor ‘Expeditie België’ slagen de Domstedelingen met een vrij mooi rapport: naast zeges op KV Mechelen (7-2), KAA Gent (3-0), Club Brugge (4-2) en Beerschot (2-1) wordt er gelijkgespeeld tegen Royal Antwerp FC (2-2), RSC Anderlecht (1-1) en SV Zulte Waregem: 0-0.

Trainingskamp afgesloten
Voor FC Utrecht is met het duel met SV Zulte Waregem niet alleen een serie wedstrijden tegen Belgische teams afgesloten, maar ook een einde gekomen aan het trainingskamp dat deze week is belegd in Zeeland. De volgende twee wedstrijden op het schema van het team van Hoofdtrainer René Hake: een thuismatch tegen het Griekse Volos NFC op zaterdag 24 juli en een uitwedstrijd, op woensdag 28 juli, tegen het Duitse Bayer 04 Leverkusen.

SV Zulte Waregem - FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaart: Django Warmerdam (FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.000.

Opstelling SV Zulte Waregem: 
Sammy Bossut (46. Louis Bostyn); Alessandro Ciranni, Cameron Humphreys, Ewoud Pletinckx (75. Joost van Aken), Jean Luc Dompé; Abdoulaye Sissako (67. Saido Berahino), David Hubert (83. Mathieu De Smet), Lasse Vigen Christensen (75. Ibrahima Seck); Omar Govea (78. Dion De Neve), Jelle Vossen (67. Zinho Gano).

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Davy van den Berg; Sander van de Streek, Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Anastasios Douvikas, Othmane Boussaid. 

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Maarten Paes; Sylian Mokono, Ruben Kluivert, Christopher Mamengi, Arthur Zagre; Joris van Overeem, Quinten Timber, Simon Gustafson; Moussa Sylla, Adrián Dalmau, Remco Balk.