Even kennismaken: 7 weetjes over Volos NFC

24 juli 2021

FC Utrecht vervolgt de voorbereidingscampagne met een oefenpot tegen een Griekse ploeg.

Volos NFC is vanavond (zaterdag) de tegenstander van FC Utrecht. Voordat om 18.00 uur de bal gaat rollen op Sportcomplex Zoudenbalch: een nadere kennismaking met de Griekse opponent van de Domstedelingen aan de hand van zeven weetjes.

Volos NFC. Klinkt die naam je al bekend in de oren? Dikke kans dat dat komt omdat je eerder dit jaar hebt gelezen dat FC Utrecht zich met Anastasios Douvikas heeft versterkt. Die Griekse spits is overgekomen van, inderdaad: Volos NFC.

De geschiedenis van Volos NFC is een uitermate korte. Op 2 juni 2017 werd de club opgericht als een reactie op misgelopen fusiebesprekingen tussen stadsgenoten Niki Volos FC en Olympiakos Volos FC. Volos NFC; de N in die afkorting staat, vrij vertaald, voor ‘Nieuwe’. Van die andere twee letters laat de betekenis zich natuurlijk raden.

In buitengewoon korte tijd werkte Volos NFC, dat de proflicentie overnam van Pydna Kitros FC en zodoende al direct op een redelijk hoog niveau kon gaan spelen, zich op tot de hoogste divisie in Griekenland. Daarin eindigde de ploeg afgelopen seizoen op plek zeven. Dat was net een plekje te laag om deel te mogen nemen aan de kampioenscompetitie. Volos NFC won uiteindelijk de ‘degradatiecompetitie’ waar de nummers zeven tot en met veertien van de Super League aan deelnamen met overmacht.

Het Panthessaliko Stadion is de thuishaven van Volos NFC. Er kunnen 22.700 toeschouwers in dat stadion, dat tijdens de Olympische Spelen van 2004 diende als speellocatie van voetbalwedstrijden.

Middenvelder Daan Rienstra speelde afgelopen seizoen al voor Volos NFC, en in de selectie van de piepjonge club heeft de Nederlander inmiddels gezelschap gekregen van een andere landgenoot: Tom van Weert.

De stad Volos is – logischerwijs – de thuishaven van Volos NFC. Het is een stad die zo’n 150.000 inwoners heeft, gelegen in het oosten van Griekenland, aan de kust. Volos ligt ongeveer halverwege tussen de grote steden Athene en Thessaloniki. Burgemeester Achilleas Beos is ook de voorzitter van de voetbalclub. 

De meeste spelers in de selectie van Volos NFC hebben de Griekse nationaliteit, maar ook Argentinië is in de Volos NFC-kleedkamer goed vertegenwoordigd. Op dit moment telt het keurkorps uit Volos vier Argentijnen: Franco Ferrari, Fausto Grillo, Emiliano Purita en Julián Bartolo. Tel daar de aanwezigheid van een Venezolaan (José Rivas Gamboa), een Colombiaan (Kevin Rosero), een Peruviaan (Jean-Pierre Rhyner) en twee Uruguayanen (Jean Barrientos en Franco Romero) bij op en je kunt stellen dat Volos FC bijkans een volledig Zuid-Amerikaans team kan opstellen.

Foto: Volos NFC