Duitse dubbelslag voor FC Utrecht

31 juli 2021

Ook VfL Bochum wordt geklopt door de Domstedelingen: 0-2.

FC Utrecht heeft deze week een Duitse dubbelslag geslagen. Na de 1-5 zege in het Ulrich-Haberland-Stadion afgelopen woensdag tegen Bayer 04 Leverkusen, was de ploeg van Hoofdtrainer René Hake vanmiddag (zaterdag) in het Vonovia Ruhrstadion met 0-2 te sterk voor VfL Bochum. Bart Ramselaar maakte in Bochum beide treffers.

En dan ineens valt het stil in het Vonovia Ruhrstadion. Duizenden VfL Bochum-supporters, die hun team afgelopen seizoen via televisie kampioen zagen worden in de 2. Bundesliga, zien hoe hun ploeg door middel van een prachtige aanval van FC Utrecht uit elkaar wordt gespeeld. Bart Ramselaar vindt Gyrano Kerk, de vleugelaanvaller krijgt de bal bij de mee opgekomen rechtsback Hidde ter Avest en hij behoudt het overzicht. Daardoor ziet hij dat Ramselaar zichzelf inmiddels voor het doel van Manuel Riemann heeft gepositioneerd. Er volgt een perfecte pass, en een kalme afronding. Halverwege de tweede helft verdubbelt FC Utrecht de marge in het Ruhrgebied: 0-2.

Duitse dubbelslag
Het is een aanval uit het boekje in een wedstrijd waarin FC Utrecht een knappe en verdiende overwinning boekt op een ploeg uit de hoogste divisie van Duitsland; precies zoals dat eerder deze week ook al lukt tegen Bayer 04 Leverkusen. Dan wordt het in een pot van drie keer drie kwartier 1-5, nu staat het na twee keer drie kwartier 0-2. En daarmee is de Duitse dubbelslag van FC Utrecht compleet.

Veel kansen in eerste helft
Met name in de eerste helft volgen de aanvallen elkaar in het Vonovia Ruhrstadion in hoog tempo op. FC Utrecht krijgt kansen via Kerk (schot met links, Riemann keert), nogmaals Kerk (schot, over), Adrián Dalmau (knappe inzet, minstens zo puike redding), Ramselaar (Riemann maakt er een corner van) en andermaal Kerk (de goalie kiest de juiste hoek) voordat het op slag van rust dan toch een keer raak is. Goalie Riemann, nochtans zo’n sta-in-de-weg in de eerste 43 minuten, schuift de bal zomaar in de voeten van Ramselaar. De aanvallende middenvelder pakt het cadeautje even gretig als bekwaam uit: 0-1!

Paes staat z’n mannetje
Ook voor keeper Maarten Paes is het bij vlagen aanpoten in de eerste helft. De sluitpost, die evenals de andere tien basisspelers de volledige negentig minuten maakt in Bochum, heeft met name regelmatig appeltjes te schillen met Gerrit Holtmann. Die flankaanvaller neemt het doel van Paes geregeld onder vuur, zoals ook Japans international Takuma Asano en Milos Pantovic het VfL Bochum-publiek proberen te verblijden met een treffer; maar die pogingen zijn mede dankzij de optredens van Paes tevergeefs.

Mogelijkheden na de rust
In de tweede helft begint VfL Bochum sterk en heeft FC Utrecht even moeite met het in de buurt komen van de door Riemann verdedigde goal. Kerk slaagt daar nog wel in, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door die keeper. En ook Adam Maher waagt een poging, maar zijn schot - vanaf een meter of 45, gelost omdat Riemann zijn doel heeft verlaten - gaat naast. Ramselaar prikt de bal een minuut of twintig voor de tijd dus wel tegen de touwen, en hoewel VfL Bochum daarna nog op zoek gaat naar een eretreffer, vindt het die niet. FC Utrecht wint, houdt de nul en trekt de ongeslagen serie van deze voorbereiding verder door.

Tien duels ongeslagen
Die reeks bestaat inmiddels uit tien wedstrijden. Daarvan heeft het team van Hake er zeven gewonnen, namelijk tegen KV Mechelen (7-2), KAA Gent (3-0), Club Brugge (4-2), Beerschot (2-1), Volos NFC (6-2), Bayer 04 Leverkusen (5-1) en nu dus VfL Bochum (2-0). Daarnaast drie remises, deze oefencampagne: versus Royal Antwerp FC (2-2), RSC Anderlecht (1-1) en SV Zulte Waregem (0-0).

Vanavond de volgende oefenpot
Al over een paar uur, namelijk om 20.00 uur, begint voor FC Utrecht de volgende oefenpot. Dan, dik 200 kilometer verderop in Stadion Galgenwaard, neemt de FC uit de Domstad het op tegen Serie A-ploeg Venezia FC. Dat wordt de elfde oefenwedstrijd van deze jaargang voor FC Utrecht.

VfL Bochum - FC Utrecht 0-2 (0-1)
44 Bart Ramselaar 0-1
69 Bart Ramselaar 0-2

Gele kaarten: Danilo Soares (VfL Bochum), Othmane Boussaid (FC Utrecht).

Toeschouwers: 4.000.

Scheidsrechter: Niklas Dardenne.

Opstelling VfL Bochum:
Manuel Riemann; Cristian Gamboa, Armel Bella Kotchap, Maxim Leitsch (81. Vasileios Lampropoulos), Danilo Soares; Robert Tesche, Anthony Losilla, Miloš Pantović (62. Patrick Osterhage); Takuma Asano (67. Silvère Ganvoula), Simon Zoller (67. Christopher Antwi-Adjei), Gerrit Holtmann (81. Soma Novothny).

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber, Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Othmane Boussaid.