Contract Denso Kasius opengebroken en verlengd

02 juli 2021

Verdediger (18) ligt nu tot medio 2024 vast bij FC Utrecht.

Het contract van Denso Kasius is opengebroken en met één jaar verlengd. De 18-jarige verdediger ligt daardoor nu tot medio 2024 vast bij FC Utrecht. Kasius komt de komende jaargang, zoals eerder dit jaar al met die ploeg was overeengekomen, op huurbasis uit voor FC Volendam; net zoals hij dat de afgelopen maanden al deed.

Kasius stapte in de zomer van 2018 over van ADO Den Haag naar FC Utrecht, waar de rechtsback in de Onder 17-ploeg begon. De jeugdinternational maakte daarna deel uit van de Onder 19-equipe in de Domstad, voordat hij werd toegevoegd aan de Jong FC Utrecht-selectie. Met de Utrechtse beloftenploeg speelde hij 7 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, alvorens hij tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen op huurbasis de overstap maakte naar FC Volendam. Bij de Noord-Hollanders kwam hij de afgelopen maanden tot 15 officiële duels.

“Ik heb een goed half seizoen gespeeld bij FC Volendam, dan is het natuurlijk mooi om zo’n beloning te krijgen,” aldus Denso Kasius. “Een nieuw contract is altijd een mooi moment, dan is het mooi dat je de mensen waar je meest om geeft daarbij zijn”, doelt Kasius op zijn familieleden, die bij het tekenmoment waren. “Na dit seizoen ga ik terug naar FC Utrecht en hoop ik dat ik kan aansluiten bij 1 en het niveau aan kan. Dan hoop ik op speelminuten hier in de Galgenwaard.”

“Denso is een groot talent, die zich het afgelopen halfjaar goed heeft ontwikkeld,” vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “In goed overleg hebben we in januari voor een huurperiode bij FC Volendam gekozen, waar hij zich ook het komend seizoen weer kan ontwikkelen. Uiteindelijk kan hij met extra ervaring en vlieguren terugkeren bij ons. We zijn blij dat we zijn contract hebben kunnen verlengen.”