Club Brugge over de knie in Knokke-Heist

13 juli 2021

FC Utrecht klopt Belgische landskampioen op Belfius Basecamp: 2-4.

FC Utrecht heeft Club Brugge vanavond (dinsdag) over de knie gelegd in Knokke-Heist. Daar, op Belfius Basecamp, waren de voetballers uit de Domstad met 2-4 te sterk voor de Belgische landskampioen. 

Het mooiste blijft voor het laatste bewaard in Knokke-Heist. Daar, op een van de velden van Belvius Basecamp, legt FC Utrecht een aanval uit het boekje op de onberispelijke grasmat. Bart Ramselaar lanceert Gyrano Kerk, die het overzicht bewaart en de bal precies op maat aflevert bij Simon Gustafson. De Zweed rost van dichtbij raak: 2-4 is dan de stand, na 82 minuten voorbereidingsvoetbal van hoog niveau.

Twee helften gewonnen
FC Utrecht treft een Club Brugge dat deze wedstrijd gebruikt als laatste testcase in aanloop naar de strijd om de Belgische Super Cup van aankomend weekend en is zowel in de eerste als de tweede helft de betere partij. De Domstedelingen winnen dan ook beide delen van de match; die eerste met 0-1, de tweede met 2-3.

Balk opent de score
Remco Balk opent in Knokke-Heist, niet ver bij Brugge vandaan, de score. Na ruim een half uur spelen prikt de linksbuiten de bal binnen in de verre hoek: 0-1 voor FC Utrecht, dat bij Club Brugge twee landgenoten treft: spits Bas Dost en flankaanvaller Noa Lang. In de eerste helft zijn er voor de Utrechters ook kansen via onder anderen Adam Maher, Adrián Dalmau en Hidde ter Avest, maar het duurt tot in de tweede helft voordat het de equipe van Hoofdtrainer René Hake nogmaals lukt keeper Senne Lammens te verschalken.

Negentig minuten voor De Keijzer
Dat tweede Utrechtse doelpunt ontstaat overigens vanuit een misverstand van diezelfde Lammens, die een bal over de achterlijn wil laten lopen maar niet bedacht is op de assertiviteit van Van der Kust. De rechtsback gaat met de bal aan de haal en deponeert die vakkundig in het verlaten doel en zet daarmee FC Utrecht weer op voorsprong (1-2). Die leiding zijn de Domstedelingen van speelminuut 51 tot en met 64 even kwijt, na een gelijkmaker van Mats Rits. Hij passeert Fabian de Keijzer, de enige speler aan FC Utrecht-zijde die op het trainingscomplex van Club Brugge de volle negentig speelminuten maakt.

Belgische hoop snel de kop ingedrukt
Aan een half uur speeltijd heeft Anastasios Douvikas genoeg om een doelpunt mee te pakken tegen de landskampioen van België. De spits knalt vanuit een penalty, gegeven nadat er op hem een overtreding wordt gemaakt, de bal snoeihard in de bovenhoek: 1-3. Als Lynnt Audoor met een afgemeten poeier in de verre hoek er dan 2-3 van maakt lijken de Belgen even de hoop op een goed resultaat weer te hebben opgevat, maar die hoop is van korte duur. Amper vier minuten na Audoor’s 2-3 is Gustafson degene die de marge weer op twee treffers brengt, en daarmee de eindstand op 2-4 bepaalt.

Ongeslagen serie voortgezet
Zo trekt FC Utrecht de ongeslagen serie deze voorbereiding door. Hake’s team begon met een spetterende 7-2 zege op KV Mechelen en kwam vervolgens in actie tegen Royal Antwerp FC (2-2), KAA Gent (3-0 winst), RSC Anderlecht (1-1) en nu dus Club Brugge, dat met 4-2 aan de Utrechtse zegekar is gebonden. 

Next: Beerschot-uit
En morgen? Dan staat voor het team van Hake alweer de volgende oefenmatch op de rol. Dan, woensdag dus, speelt FC Utrecht in Antwerpen tegen Beerschot. De Memorial Marc Steenackers begint in het Olympisch Stadion om 18.00 uur.

Club Brugge - FC Utrecht 2-4 (0-1)
32. Remco Balk 0-1
51. Mats Rits 1-1
65. Djevencio van der Kust 1-2
76. Anastasios Douvikas (strafschop) 1-3
79. Lynnt Audoor 2-3
83. Simon Gustafson 2-4

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Christophe Windels.

Opstelling Club Brugge:
Senne Lammens; Clinton Mata (60. Ignace van der Brempt), Matej Mitrovic (60. Noah Mbamba), Brandon Mechele (60. Ibe Hautekiet), Odilon Kossounou (60. Maxim De Cuyper); Mats Rits (60. Lukas Mondele), Federico Ricca (60. Cisse Sandra), Charles De Ketelaere (60. Lynnt Audoor); Daniel Perez (60. Mathis Servais), Bas Dost (60. Youssouph Badji), Noa Lang (60. David Okereke).

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest (60. Djevencio van der Kust), Willem Janssen (73. Joshua Mukeh), Tommy St. Jago (60. Sylian Mokono), Django Warmerdam (60. Arthur Zagre); Quinten Timber (60. Bart Ramselaar), Adam Maher (60. Davy van den Berg), Sander van de Streek (60. Simon Gustafson); Moussa Sylla (60. Gyrano Kerk), Adrián Dalmau (60. Anastasios Douvikas), Remco Balk (60. Othmane Boussaid).