Verdediger Denso Kasius verhuurd aan FC Volendam

20 januari 2021

Rechtsback (18) voor anderhalf seizoen uitgeleend aan Volendammers.

Rechtsback Denso Kasius stapt per direct op huurbasis over naar FC Volendam. De Keuken Kampioen Divisie-ploeg huurt de 18-jarige verdediger voor anderhalf seizoen van FC Utrecht, waar Kasius nog tot medio 2023 onder contract staat.

In de zomer van 2018 maakte Kasius zijn entree op Sportcomplex Zoudenbalch. De jeugdinternational kwam toen over van ADO Den Haag en maakte onderdeel uit van de selectie van FC Utrecht O17. Na in de jaargang 2018/2019 tot de kern van FC Utrecht O19 te hebben behoord, sloot Kasius afgelopen zomer aan bij de selectie van Jong FC Utrecht. Met dat team speelde hij inmiddels 7 duels in de Keuken Kampioen Divisie.

“Voor Denso is het in deze fase van zijn loopbaan heel waardevol om speelminuten te maken in de Keuken Kampioen Divisie. Op zijn positie is de concurrentie in onze beloftenploeg groot. Denso is in onze ogen een toptalent, daarom is het voor zowel Denso als FC Utrecht mooi dat hij voor zijn kans kan gaan bij FC Volendam. FC Volendam laat zien talenten te ontwikkelen door middel van een goede voetbalvisie”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We wensen Denso het komende anderhalve seizoen veel succes in Volendam.”