Sylian Mokono verlengt contract bij FC Utrecht

07 januari 2021

Verdediger tekent tot medio 2024, met een optie tot een extra seizoen.

Sylian Mokono (21) heeft vandaag zijn aflopende contract bij FC Utrecht verlengd. De overeenkomst van de rechtsback van Jong FC Utrecht loopt nu tot medio 2024, waarbij de club een optie heeft bedongen op een extra jaargang.

Voor de verdediger is het huidige seizoen zijn tiende seizoen bij FC Utrecht. Op 11-jarige leeftijd zette Mokono zijn eerste stappen op Sportcomplex Zoudenbalch, waar hij voorheen de velden van Elinkwijk als thuisbasis zag. Mokono maakte eind november zijn debuut in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte de verdediger al in 2018, voor Jong FC Utrecht.

“Sylian maakt indruk op de rechtsbackpositie bij Jong FC Utrecht”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “De drive naar voren, zijn indrukwekkende fysieke status en zijn doorzettingsvermogen zijn kenmerkende kwaliteiten van Sylian. Dat hij in dit seizoen in de Kuip zijn debuut mocht maken in het eerste elftal onderstreept dat hij op de goede weg is. We zijn dan ook blij dat we Sylian langer aan ons hebben kunnen binden.”