Plugboer: 'Soms heb je ook wat geluk nodig'

08 januari 2021

Trainer/coach Ab Plugboer van Jong FC Utrecht blikt toe op de uitoverwinning op MVV Maastricht.

Voor het eerst sinds Jong FC Utrecht in 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie, pakte de beloftenploeg uit Utrecht drie punten in Maastricht tegen MVV. Doelpunten van Odysseus Velanas en Jeredy Hilterman leverden de Domstedelingen vanavond (vrijdag) in Stadion de Geusselt een 0-2 zege op. Trainer/coach Ab Plugboer van Jong FC Utrecht blikt terug op de zege in het zuiden.

“Na een minuut of twintig raakten we het momentum kwijt”, aldus Plugboer, die zijn team sterk zag beginnen op voorsprong zag komen in Maastricht, maar daarna MVV zag oprukken en aandringen. “We deden in die fase niet meer wat we hadden afgesproken. De veldbezetting was niet goed en MVV nam het initiatief. Er waren de nodige hachelijke momenten voor ons doel, en we hadden het geluk aan onze zijde.”

In de rust, zo vertelde Plugboer, zette hij in de kleedkamer weer even de puntjes op de i. “We moesten weer datgene gaan doen, waardoor we meer aan de bal en daardoor in onze kracht kwamen”, vatte de oefenmeester samen. En dat deed het team, dat de tweede periode van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen afsloot met een overwinning. 

“We doen op het trainingsveld de hele week met een goede dynamiek en goede energie ons werk. In wedstrijden komt dat waarop we trainen, er goed uit. En soms heb je dan ook wat geluk nodig”, aldus Plugboer, “zoals vandaag bijvoorbeeld.”