Plugboer: ‘In fases te naïef geweest’

30 januari 2021

Hoofdtrainer Ab Plugboer over de 2-0 nederlaag in Nijmegen.

Jong FC Utrecht verliest vanavond met 2-0 van N.E.C. Doelpunten van Jordy Bruijn en Elayis Tavşan zorgen ervoor dat de Domstedelingen met lege handen huiswaarts moeten keren. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met hoofdtrainer Ab Plugboer.

“Een goede eerste helft en een matige tweede helft”, zo begint hoofdtrainer Ab Plugboer zijn analyse op de wedstrijd. “In de tweede helft hebben we vooral de dingen niet meer gedaan die we in de eerste helft wel deden. Geduldig tussen de linies voetballen, bijvoorbeeld. Onze uitvoering na de rode kaart vond ik ook niet goed. We gingen met vier spitsen spelen, daar hebben we te weinig meegedaan. We moesten veel meer en sneller via de zijkanten komen om daar de twee tegen één te creëren. Dat is veel te weinig gebeurd.”

“In de rust heb ik mijn team verteld dat we kunnen verwachten dat N.E.C. er in het eerste kwartier van de tweede helft kort op zal zitten. Als wij dat eerste kwartier zouden doorkomen, zouden we vanzelf onze kansen krijgen. Maar we maken een inschattingsfout met een diepe bal en dan sta je ineens met 1-0 achter. Dan speel je hun mee in de kaart en dat is zo zuur. Daarna krijg je ook gewoon nog de mogelijkheden om te scoren, onnodig dat dat we daar niet meer uit hebben kunnen halen. Ik vind dat we in fases te naïef geweest zijn en dat moet eruit.”