Plugboer: ‘Enorm veel voldoening’

04 januari 2021

Hoofdtrainer Ab Plugboer na de 3-1 overwinning op FC Den Bosch.

De eerste drie punten voor Jong FC Utrecht zijn een feit. Op een ijskoud Sportcomplex Zoudenbalch pakt een zeer jeugdig Jong FC Utrecht de winst. Het duel met FC Den Bosch eindigt in een 3-1 overwinning. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met hoofdtrainer Ab Plugboer.

“Dat is zeker heerlijk”, begint hoofdtrainer Ab Plugboer zijn nabeschouwing op de winst tegen FC Den Bosch. “Zeker als je zo na de winterstop, die maar een week geduurd heeft voor ons, de wedstrijd op deze manier afsluit.” Met name in de eerste helft speelden de Domstedelingen uitstekend voetbal. “Dat geeft enorm veel voldoening. Zeker gezien de manier waarop we dus gevoetbald hebben. De dingen die we doordeweeks getraind hebben kwamen mooi tot uiting en dat geeft nou juist die voldoening. Dan hebben wij als staf het gevoel dat we ze goed hebben voorbereid.”

Aan de basis bij Jong FC Utrecht stond vandaag een elftal met een gemiddelde leeftijd van 19,3 jaar. “Ja dat heb ik ook in de kleedkamer aangegeven. Ik ben echt trots op de manier hoe ze samen de dingen hebben uitgevoerd. En dat is gewoon een goede ontwikkeling vind ik.”