Nipte nederlaag voor Jong FC Utrecht

18 januari 2021

Jong FC Utrecht verliest beloftenkraker met 1-2 van Jong Ajax.

Sportcomplex Zoudenbalch was het strijdtoneel voor het beloftenonderonsje tussen Jong Utrecht en Jong Ajax. De late aansluitingstreffer van Tim Pieters heeft het tij niet kunnen keren. De Domstedelingen verliezen met 1-2.

Jong Ajax zet Jong FC Utrecht al vroeg op eigen helft onderdruk. Bij een 0-1 tussenstand lijdt Jong FC Utrecht duur balverlies op het middenveld, zo blijkt een paar seconden later. Met een goede tackle lijkt Sylian Mokono de 0-2 te voorkomen, bij de scrimmage die daarop volgt komt de bal voor de voeten van Victor Jensen. Al vallend schiet de aanvaller van Jong Ajax op doel, waarna Christopher Mamengi de bal ongelukkig in eigen doel werkt. Deze klap komt Jong Utrecht niet meer te boven. Eindstand: 1-2.

Ajax schiet uit de startblokken
Lang duurt het niet voordat Ajax de 0-0 stand van het scorebord doet verdwijnen. Al na twee minuten schiet Brian Brobbey de 1-0 binnen. De spits, die gisteren (zondag) nog voor het eerste elftal van Ajax in actie kwam, krijgt de bal door miscommunicatie achterin voor zijn voeten. De 18-jarige aanvaller is direct efficiënt en schiet van dichtbij binnen: 0-1.

Spaarzame momenten
Jong Utrecht heeft moeite om de Amsterdamse defensie te kraken. Vlak na de openingstreffer krijgt Jeredy Hilterman een afgemeten voorzet vanaf rechts, zijn inzet wordt gekeerd door Kjell Scherpen. In de tweede helft krijgt de beloftenploeg van FC Utrecht meer grip op de wedstrijd. Maar tot het komen van veel kansen? Daar heeft de ploeg van hoofdtrainer Ab Plugboer vandaag moeite mee. Kort na rust krijgt Sylian Mokono een kans om uit te halen. De verdediger van Jong FC Utrecht weet geen kracht achter zijn schot te zetten, waardoor de Amsterdamse doelman de bal makkelijk keert.

Debuut Djenairo Daniels
Ondanks de nederlaag is er mooi nieuws voor Djenairo Daniels. De van PSV overgekomen spits maakt zijn debuut. Daniels mag in de 66e minuut zijn opwachting maken en is met een assist direct belangrijk voor Jong FC Utrecht.

Spannende slotfase
Een assist van Daniels? Dat klopt! Want vlak voor tijd vecht Jong Utrecht zich terug in de wedstrijd. Met een goede actie bij de achterlijn passeert de 19-jarige zijn directe tegenstander. Invaller Tim Pieters krijgt de bal voor zijn voeten en schiet van dichtbij de 1-2 achter doelman Scherpen. Met nog vier minuten aan blessuretijd te gaan gaat Jong FC Utrecht nog op zoek naar de gelijkmaker, maar zonder resultaat.