'Maarten maakt met iedereen een dolletje'

18 januari 2021

Digitale drukte van belang tijdens live Q&A met Joris van Overeem.

Het regende vanmiddag (maandag) vragen voor Joris van Overeem tijdens de live Q&A op Instagram Stories, powered by T-Mobile. Honderden supporters maakten van de kans gebruik om een vraag te stellen aan de middenvelder van FC Utrecht, die vanuit het T-Mobile Innovation Center in Stadion Galgenwaard onder meer sprak over de Utrechtse binnenstad, grappenmaker Maarten Paes en een reis naar Mars.

“Mijn ideale dag? Dat is een wedstrijddag. Een zaterdagavondwedstrijd, rond acht uur. Dat je lekker naar de wedstrijd kunt toeleven”, begon Van Overeem. “Voetballen zonder publiek, dat is sfeerloos”, ging de middenvelder daarna in op een vraag over hoe hij het vindt om in lege stadions te spelen. “Ik ben blij dat we mogen en kunnen voetballen, maar we missen de twaalfde man heel erg.”

“Wie de meeste grappen maakt in onze selectie? Maarten Paes is heel grappig. Hij maakt met iedereen een dolletje”, zei de FC Utrecht-voetballer. Gevraagd naar zijn gevoel bij de stad Utrecht, vertelde hij vanuit het T-Mobile Innovation Center via zijn OPPO-smartphone: “Ik denk dat Utrecht een van de mooiste steden van Nederland is. De binnenstad is heel gezellig, met de mooie grachten. En de mensen zijn er gezellig. Ik heb trouwens ook al eens de Dom beklommen, zelfs nog voordat ik bij FC Utrecht speelde.”

‘Welke vraag zou je weleens aan een andere profvoetballer willen stellen?’, werd aan Van Overeem ook gevraagd. “Ik zou wel van Cristiano Ronaldo willen weten wat zijn dagritme is. Hoe hij eet en traint, bijvoorbeeld”, zei de FC Utrecht’er. “Wat Gyrano allemaal eet waardoor hij zo snel wordt? Dat is een heel goede vraag. Ik zag vandaag een stukje kipfilet op zijn bord liggen, dus misschien is dat het”, zei Van Overeem met een knipoog.

“Ik was altijd Iniesta”, zei Van Overeem, nadat hem werd gevraagd welke voetballer hij altijd was toen hij vroeger als jochie op de veldjes en pleintjes speelde. “Of ik net zo goed was? Misschien niet, maar ik speelde hem wel altijd na.”

Ook een oud-speler van FC Utrecht mengde zich in de live Q&A. ‘Hebben jullie nog genoeg Duitsers, of moet ik terugkomen?’, vroeg Lukas Görtler, die nu voor het Zwitserse FC St. Gallen speelt. “Nou, ik hoop dat je ooit terugkomt, hoor!”, reageerde Van Overeem.

‘Waar sta je over tien jaar?’, werd ook gevraagd. “Over tien jaar ben ik 36 jaar. Dat zal wel zo ongeveer mijn laatste seizoen zijn als speler. Daarna stop ik met profvoetbal en word ik trainer”, voorspelde Van Overeem, die ook werd gevraagd naar zijn lievelingseten. “Als voetballer eet je veel pasta. Dat eet ik het vaakst. Maar mijn lievelingseten is toch echt pizza.”

Een andere vraag maakte de ruimteverkenner in Van Overeem los. ‘Zou je weleens naar de ruimte willen gaan?’, werd geopperd. “Het lijkt me heel vet. Als het zo doorgaat met de technologie, denk ik dat we over een tijdje wel een ticket naar Mars zouden kunnen boeken. Daar zou ik dan wel voor gaan.”

De allerleukste vraag van de livesessie? Die werd volgens Van Overeem gesteld op Instagram door Mamo8_. Zijn vraag: ‘Wat had je gedaan als je geen voetballer was geworden?’ En het antwoord: “Dan was ik gaan studeren, had ik nu nog gestudeerd denk ik. Dan had ik een eigen bedrijf opgestart en was ik medicijnen gaan ontwikkelen.”