Justin Lonwijk maakt seizoen af in Denemarken

24 januari 2021

FC Utrecht verhuurt middenvelder aan Viborg FF, dat ook een optie tot koop op Lonwijk heeft.

Justin Lonwijk maakt op huurbasis de overstap van FC Utrecht naar Viborg FF. De 21-jarige FC Utrecht’er maakt het seizoen af bij de koploper van de Deense eerste divisie, die een optie tot koop op de middenvelder heeft bedongen.

Lonwijk kwam in de zomer van 2019 naar de Domstad en speelde sindsdien 3 partijen in het eerste elftal van FC Utrecht en 23 wedstrijden in de beloftenploeg van de Utrechters. De offensief ingestelde middenvelder ligt nog tot medio 2022 vast bij FC Utrecht, dat bovendien een optie heeft die het mogelijk maakt het contract met een jaar te verlengen.

“Justin begon sterk aan de voorbereiding vorig seizoen, maar maakte na zijn blessure minder minuten dan hij had gehoopt,” legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “Ook dit seizoen is er geen garantie op speelminuten in FC Utrecht 1 voor Justin. Voor hem is het opdoen van ervaring in een eerste elftal in deze fase van zijn loopbaan van grote waarde. Viborg FF kan Justin meer perspectief op speeltijd bieden. We wensen Justin succes in Denemarken.”