Jong FC Utrecht op bezoek bij angstgegner NEC

29 januari 2021

Utrechtse talentenploeg gaat voor stunt in het Goffertstadion.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen NEC. De Nijmegenaren hebben zich de voorbije jaren ontpopt tot een ware angstgegner van de Utrechtse talenten, die nog nooit van de Gelderlanders wisten te winnen. Stunten in het Goffertstadion en een einde maken aan die statistiek, dat is de missie van de formatie van trainer/coach Ab Plugboer vanavond in Nijmegen.

De laatste twee partijen gingen voor Jong FC Utrecht met het kleinst mogelijke verschil verloren. Op Zoudenbalch bleek Jong Ajax met 1-2 te sterk, en afgelopen zondag in het besneeuwde Limburg bleven de punten in Kerkrade, waar Roda JC met 2-1 van de Domstedelingen won. Aan die twee nipte nederlagen gingen juist twee overwinningen vooraf. Het team van Plugboer begon 2021 met achtereenvolgende zeges op FC Den Bosch (3-1) en MVV Maastricht (0-2).

Nog nooit gewonnen van Nijmegenaren
Jong FC Utrecht speelde sinds die ploeg toetrad tot de Eerste Divisie zeven keer tegen NEC, maar wist nog nooit te winnen van de Nijmegen Eendracht Combinatie. Zes keer ging de volle buit naar de Nijmegenaren, één keer werd het gelijk. Dat was op 25 november 2019, ook meteen de vorige ontmoeting tussen beide ploegen in het Goffertstadion. Die eindigde in 0-0.

NEC in goede vorm
Van de laatste zestien partijen die NEC speelde, verloor het team uit Nijmegen er slechts twee; de laatste van 2020 en de eerste van 2021. Eerder deze jaargang wonnen de Gelderlanders met drie doelpunten verschil van Jong FC Utrecht (1-4), dat geen enkele wedstrijd met een grotere marge verloor en alleen tegen nummer één SC Cambuur (5-2) en nummer twee Almere City FC (4-1) ook met drie treffers verschil ten onder ging.

Updates via Twitter, ESPN zendt duel rechtstreeks uit
De wedstrijd NEC – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in Nijmegen om 21.00 uur. Vanuit het Goffertstadion doet FC Utrecht via updates op Twitter live verslag van de match, die door ESPN bovendien rechtstreeks wordt uitgezonden. De uitzending begint om 20.50 uur.