Jong FC Utrecht begint jaar met overwinning

04 januari 2021

Domstedelingen verslaan FC Den Bosch met 3-1.

Sportcomplex Zoudenbalch was vandaag het strijdtoneel voor de eerste wedstrijd van Jong FC Utrecht in 2021. De Domstedelingen namen het op tegen FC Den Bosch. Door de 3-1 overwinning zijn de eerste drie punten voor de ploeg van hoofdtrainer Ab Plugboer een feit.

Na ruim een uur spelen krijgt Jong FC Utrecht een vrije trap. Tussenstand op dat moment? 2-1 in het voordeel van Jong FC Utrecht. De spanning is op dat moment om te snijden. De vrije trap wordt genomen door Hicham Acheffay. De buitenspeler van Jong FC Utrecht gaat achter de bal staan en legt ‘m vervolgens panklaar op het hoofd van Ruben Kluivert. De 19-jarige verdediger kopt de bal feilloos achter doelman Wouter van der Steen en tekent daarmee, naast de eindstand op het scorebord, ook voor zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal: 3-1. Jong FC Utrecht, dat vandaag met een elftal begon met een gemiddelde leeftijd van 19,3 jaar, pakt daardoor de eerste drie punten in het nieuwe voetbaljaar.

Acheffay eerst aangever, daarna afmaker
Raymond Huizing speelt met een splijtende pass de doorgelopen Acheffay vrij aan de rechterkant van het veld. De Utrechtse aanvaller geeft de bal voor op ploeggenoot Oussama Alou. De middenvelder van Jong FC Utrecht, geboren en opgegroeid in het Utrechtse Kanaleneiland, schiet van dichtbij zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal binnen. Nog geen 3 minuten later breken de Domstedelingen weer door aan de rechterkant van het veld. Ditmaal is het Tim Pieters met een afgemeten voorzet op Acheffay, die op zijn beurt wel raad weet met dit buitenkansje: 2-0.

Werelddoelpunt Paco van Moorsel
Kort na rust lijkt FC Den Bosch de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Een voorzet van de Bosschenaren wordt door de Utrechtse defensie weggewerkt. Uit de kluts komt de bal met een stuiter voor de voeten van Paco van Moorsel. De 31-jarige speler van FC Den Bosch twijfelt geen moment en schiet de bal snoeihard in de kruising: 2-1.

MVV-uit
Voor Jong FC Utrecht staat aankomende vrijdag een nieuwe wedstrijd op het programma. Het team van hoofdtrainer Ab Plugboer neemt het dan op tegen MVV. De Maastrichtenaren wonnen afgelopen zondag het uitduel met FC Volendam (0-1). De aftrap is aankomende vrijdag om 18.45 uur in Stadion de Geusselt.

Jong FC Utrecht - FC Den Bosch 3-1 (2-0)
21. Oussama Alou 1-0
24. Hicham Acheffay 2-0
50. Paco van Moorsel 2-1
64. Ruben Kluivert 3-1

Gele kaarten: Kevin Felida (FC Den Bosch), Junior van der Velden (FC Den Bosch), Djevencio van der Kust (Jong FC Utrecht).

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Stan Teuben

Opstelling Jong FC Utrecht:
Joey Houweling; Mark Pabai, Ruben Kluivert, Reda Akmum, Djevencio van der Kust; Raymond Huizing, Oussama Alou (81. Aurelio Oehlers), Rida El Barjiji; Tim Pieters (89. Ozcan Yasar) , Derensili Sanches Fernandes, Hicham Acheffay.

Opstelling FC Den Bosch:
Wouter van der Steen; Jorn van Hedel, Christophe van Zutphen, Junior van der Velden, Dwayne Green; Kevin Felida, Paco van Moorsel, Steven van der Heijden (45. Dhoraso Moreo Klas) ; Rik Mulders, Jizz Hornkamp, Don Bolsius (71. Sebastiaan van Bakel).