Jan van Loon verlaat FC Utrecht Academie na dit seizoen

15 januari 2021

Head of Coaching Jan van Loon gaat FC Utrecht aan het einde van het huidige seizoen verlaten. FC Utrecht heeft in goed overleg de keuze gemaakt het aflopende contract van Van Loon niet te verlengen, ondanks de tevredenheid over de invulling van de functie door Van Loon.

“Gezien de onzekerheid die er op dit moment is vanwege de coronapandemie, hebben we deze keuze moeten maken over de nieuwe functie ‘Head of Coaching’ binnen de FC Utrecht Academie”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We gaan de functie op een andere interne manier invulling geven, om hetgeen wat de afgelopen tijd is opgebouwd door te zetten.”

Hij vervolgt: “We kijken terug op een succesvolle samenwerking waarbij een professionele individuele begeleiding van jeugdspelers en jeugdtrainers is gerealiseerd. Daarnaast zijn de relaties met de amateurclubs verbeterd en zijn er nieuwe initiatieven opgezet, zoals de FC Utrecht Experience en FC Utrecht Coach Academie. Ik bedank Jan van Loon voor zijn inzet en toewijding in de afgelopen drie seizoenen en wens hem veel succes in zijn verdere carrière.”

“Ik heb een voor Nederland nieuwe functie van Head of Coaching op een unieke wijze in praktijk mogen brengen”, zegt Jan van Loon. “Ik ben dankbaar voor de ruimte die FC Utrecht mij geboden heeft en de positieve manier waarop de collega’s de nieuwe werkwijze in praktijk hebben gebracht. Ik ben er trots op dat de samenwerking met de Regionale Amateurclubs opnieuw een sterk collectief is geworden waar steeds meer clubs zich bij willen aansluiten. Dit komt mede door de deskundige inzet van onze jeugdtrainers. Talent uit de regio verdient een kans om in Stadion Galgenwaard te spelen en ik ben dan ook blij dat er steeds meer talenten uit de regio opgeleid worden bij FC Utrecht.”