Hake: ‘Moeten er morgenavond staan’

15 januari 2021

Hoofdtrainer René Hake over het thuisduel met Heracles Almelo.

FC Utrecht speelt dit weekend een thuiswedstrijd in Stadion Galgenwaard. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen Heracles Almelo. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in de Domstad. Op een ijskoud Sportcomplex Zoudenbalch blikt hoofdtrainer René Hake vooruit op het treffen met de Heraclieden.

“Dat is lastig inschatten”, reageert hoofdtrainer René Hake op de vraag wat we zaterdag van de tegenstander kunnen verwachten. “Een uit- of thuiswedstrijd tegen Heracles, daar kan een behoorlijk verschil in zitten. Bij Heracles zie je ook dat zij een stijgende lijn te pakken hebben en dat ze vaak vanuit dezelfde formatie acteren. Daarin laten zij ook soms verschillende spelers voetballen. Met andere woorden; als zij verschillende types laten spelen, dan kunnen daar ook verschillende accenten zijn.”

"Ik denk niet dat we te veel naar Heracles moeten kijken. Wij moeten vooral bezig zijn met onze eigen ploeg, daar hebben we het druk genoeg mee en daar hebben we genoeg in te verbeteren. Aan ons de taak om vanaf minuut één tot 95 niet te verslappen en op die manier de wedstrijd naar ons toe te trekken."


Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.