Gelijkspel tegen FC Groningen

09 januari 2021

FC Utrecht begint 2021 met een remise in Stadion Galgenwaard: 2-2.

FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2021. De Domstedelingen speelden gelijk tegen FC Groningen: 2-2.

Diep in de blessuretijd is het, als Gyrano Kerk de bal in het strafschopgebied van FC Groningen onder controle krijgt. De rechtsbuiten twijfelt geen moment en schiet. Hard, binnenkant paal, raak. De gelijkmaker die op dat moment al dik een half uur in de lucht hangt, is dan een feit: 2-2.

In de achtervolging
FC Utrecht moet halverwege de eerste helft in de achtervolging tegen de Groningers. De Trots van het Noorden gaat dan in de Domstad met 0-2 aan de leiding, door doelpunten van oud-speler van FC Utrecht Patrick Joosten en Noors international Jørgen Strand Larsen.

Ramselaar scoort de aansluitingstreffer
In de slotfase van de eerste helft vindt FC Utrecht de aansluiting met de Groningers. Een door Bart Ramselaar geschoten bal valt, na te zijn getoucheerd door Japans international Ko Itakura, bij de tweede paal binnen: 1-2.

Kerk schiet met scherp
Vanaf dat moment richt FC Utrecht het vizier op het scoren van de gelijkmaker. Pogingen van Adrián Dalmau, Django Warmerdam, Mimoun Mahi, Simon Gustafson, nogmaals Dalmau, Moussa Sylla en drie keer Sander van de Streek (eerst een schot, vervolgens een kopbal, en kort daarna nogmaals een kopbal) leveren stuk voor stuk die tweede Utrechtse treffer niet op, maar bij het sluiten van de markt slaat de formatie van trainer/coach René Hake dan toch toe. Kerk zorgt met zijn derde treffer van deze jaargang voor de eindstand: 2-2.

Dinsdag Vitesse-uit, zaterdag Heracles Almelo-thuis
Dinsdag al staat voor FC Utrecht de volgende partij op het programma. Die avond treedt de FC uit de Domstad in Arnhem aan tegen Vitesse. Het duel met de Gelderlanders begint om 18.45 uur. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zaterdag 16 januari. Dan komt Heracles Almelo op bezoek in Stadion Galgenwaard. 

FC Utrecht - FC Groningen 2-2 (1-2)
16. Patrick Joosten 0-1
22. Jørgen Strand Larsen 0-2
39. Bart Ramselaar 1-2
90+4. Gyrano Kerk 2-2

Gele kaarten: Gyrano Kerk, Willem Janssen (FC Utrecht), Tomas Suslov (FC Groningen).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Mark van der Maarel, Willem Janssen (75. Moussa Sylla), Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem, Bart Ramselaar (81. Sander van de Streek), Simon Gustafson (75. Urby Emanuelson); Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Eljero Elia (35. Mimoun Mahi).

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Ko Itakura, Bart van Hintum, Gabriel Gudmundsson; Ahmed El Messaoudi, Daniël van Kaam (90+4. Remco Balk); Alessio Da Cruz (46. Tomas Suslov, 89. Sam Schreck), Jørgen Strand Larsen, Patrick Joosten (66. Mo El Hankouri).