FC Utrecht onderuit in Arnhem

12 januari 2021

Domstedelingen leggen het in GelreDome af tegen Vitesse: 1-0.

FC Utrecht verloor vanavond (dinsdag) met het kleinst mogelijke verschil van Vitesse. In GelreDome bleek een doelpunt van verdediger Danilho Doekhi de enige treffer van de avond: 1-0.

Halverwege de tweede helft hangt de gelijkmaker in de lucht in Arnhem. FC Utrecht zet Vitesse - samen met Ajax en Feyenoord de minst gepasseerde ploeg in de Eredivisie - in die fase van de wedstrijd flink onder druk en krijgt in een kort tijdsbestek diverse kansen. Gyrano Kerk wordt bediend door Mimoun Mahi en produceert een venijnig schot dat richting de verre hoek gaat, maar daar is keeper Remko Pasveer ook te vinden. De goalie heeft even later geluk als Kerk na een gewonnen aanvallend luchtduel van Benaissa Benamar een schietkans krijgt maar de bal niet lekker raakt.

Arnhemse muur blijft overeind
In diezelfde fase van de partij is er ook een kansrijke stelling voor Moussa Sylla en Mahi, maar die aanval loopt in de eindfase spaak. Even later kan Adam Maher nog aanleggen, maar zijn schot is een prooi voor Pasveer, die voor de achtste keer deze jaargang met zijn equipe de nul houdt. De Arnhemse muur blijft dus overeind.

Doekhi opent score
FC Utrecht begint ook sterk aan de wedstrijd en krijgt via captain Janssen een flinke kans op de openingstreffer, maar de door de aanvoerder naar de grond gekopte bal stuitert over de goal van Pasveer heen. Na dik tien minuten denkt Vitesse dan via Oussama Darfalou de leiding te nemen, maar de videoscheidsrechter steekt daar een stokje voor vanwege buitenspel. Halverwege de eerste helft is de Arnhemse voorsprong er echter toch. Verdediger Danilho Doekhi raakt de bal weliswaar niet helemaal goed, maar ziet het speeltuig toch tegen de touwen achter Eric Oelschlägel vliegen: 1-0. FC Utrecht moet vanaf dat moment in de achtervolging en is met name na de break herhaaldelijk dicht bij de gelijkmaker, maar krijgt het niet voor elkaar die ook daadwerkelijk te scoren.

Benamar debuteert voor FC Utrecht en in Eredivisie
Voor Benaissa Benamar is Vitesse - FC Utrecht een memorabele wedstrijd, want het is zijn eerste in het shirt van FC Utrecht en bovendien zijn eerste in de Eredivisie. De centrale verdediger weet zich tijdens zijn eerste optreden namens de FC uit de Domstad geflankeerd door rechtsback Mark van der Maarel - dik 250 partijen ervaring in de Eredivisie - en Willem Janssen, op wiens palmares dik 360 wedstrijden in de hoogste divisie van Nederland prijken.

Zaterdag: Heracles Almelo-thuis
De volgende Eredivisiewedstrijd die voor FC Utrecht op de rol staat? Dat is zaterdag: Heracles Almelo-thuis. In Stadion Galgenwaard gaat de bal die dag om 20.00 uur rollen.

Vitesse - FC Utrecht 1-0 (1-0)
26. Danilho Doekhi 1-0

Gele kaarten: Thomas Bruns (Vitesse), Mark van der Maarel (FC Utrecht).