eSporters FC Utrecht plaatsen zich voor de eDivisie Finals

06 januari 2021

De eSporters van FC Utrecht plaatsen zich ten koste van Heracles Almelo voor de eDivisie Finals.

De eSports-ploeg van FC Utrecht is er ook dit jaar in geslaagd om de eDivisie Finals te bereiken. De eSporters van FC Utrecht boeken in de Play-offs een zenuwslopende overwinning op titelkandidaat Heracles Almelo.

Heracles Almelo eindigt op de zevende plaats in de eDivisie en kiest FC Utrecht als tegenstander in de Play-offs. Het is Lev Vinken die begint aan de aftrap tegen Melvin Boere. Beide ploegen houden elkaar lang in evenwicht, maar rond het half uur slaat de eSporter van FC Utrecht toe. Met een splijtende pass wordt de spits van FC Utrecht vrij voor de keeper gezet en is direct effectief: 0-1. Een kwartier na rust besluit Boere vanaf randje zestien uit te halen en met succes. De eSporter van FC Utrecht jaagt de bal stijf de kruising in: 0-2. Vinken probeert op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar het is Boere die in de tegenaanval toeslaat: 0-3.  

Aan Jaey Daalhuisen de taak om een 3-0 voorsprong vast te houden. Heracles Almelo zoekt veelvoudig de aanval. Met een voorzet vanaf rechts biedt Bryan Hessing zijn spits een niet te missen kans: 1-0. De eSporter van Heracles Almelo heeft de smaak te pakken, want vlak voor rust maakt Hessing de 2-0. In de tweede helft van de wedstrijd wordt Heracles Almelo nog wel gevaarlijk, maar zonder succes. De eSporter van FC Utrecht trekt de overwinning over de streep en hiermee plaatsen de Domstedelingen zich voor de eDivisie Finals.

 

FINALS
Vandaag (woensdag) strijdt FC Utrecht samen met Ajax, Feyenoord, Vitesse, FC Groningen, FC Emmen, RKC Waalwijk en PSV om de landstitel. De wedstrijden worden vanaf 14:00 uitgezonden op het YouTube-kanaal van de eDivisie.