Beloftenploeg onderuit in Goffertstadion

29 januari 2021

Jong FC Utrecht verliest met 2-0 van N.E.C.

Jong FC Utrecht keert met lege handen terug naar Utrecht. De Domstedelingen verliezen de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen N.E.C. met 2-0. Doelpuntenmakers in het Goffertstadion waren Jordy Bruijn en Elayis Tavşan.

Met nog een paar minuten te gaan kijkt Jong FC Utrecht tegen een 1-0 achterstand aan. De bal hoeft maar één keer goed te vallen en de Domstedelingen kunnen nog een punt pakken. Maar helaas. Elayis Tavşan begint aan een aanval aan de rechterflank. De aanvaller van N.E.C. dribbelt langs zijn tegenstander en schiet de bal vervolgens snoeihard vanuit een moeilijke hoek in het doel van Jong FC Utrecht. 2-0, de wedstrijd is beslist.

Uit de startblokken
Jong FC Utrecht begint goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten krijgen de Domstedelingen een grote kans. Mohamed Mallahi geeft de bal vanaf de rechterkant voor richting het Nijmeegse zestienmetergebied. De voorzet komt terecht bij Tim Pieters, die de bal na een stuit afvuurt richting het doel van Norbert Alblas. De doelman keer de inzet van de Utrechtse flankspeler, de rebound van Hilterman gaat helaas net naast.

Nijhuis
Beide ploegen gaan vanavond met een 0-0 tussenstand de warmte op zoeken. Maar het scheelt niks of de Domstedelingen gingen met een achterstand richting de kleedkamers. Een goal tegen krijgen vlak voor rust? Dat is natuurlijk nooit fijn. Thijmen Nijhuis weet dat met twee uitstekende reddingen te voorkomen. Eerst keert de Utrechtse goalie de inzet van Souffian El Karouani. De bal komt vervolgens terecht bij Jonathan Okita, die direct besluit om uit te halen. Maar ook Okita ziet zijn poging worden gestopt door de 22-jarige doelman van Jong FC Utrecht. In de tweede helft laat Nijhuis wederom zien wat hij in huis heeft. Het schot van Souffian El Karouani lijkt in de kruising te verdwijnen, maar met een waanzinnig zweefduik voorkomt Nijhuis deze treffer.

Openingstreffer
Uiteindelijk zijn het de Nijmegenaren die als eerste de trekker overhalen. De zojuist ingevallen Édgar Barreto geeft een steekpass op de diep gelopen Jordy Bruijn. De 24-jarige middenvelder blijft koelbloedig en lobt de bal vervolgens over doelman Nijhuis heen: 1-0.

Kansen
Na de kans van Pieters in de tweede minuut van de wedstrijd hebben de Utrechters moeite om het doelman Norbert Alblas lastig te maken. Kansen zijn er wel maar het doel wordt niet gevonden. Voorzetten vanaf de flank zorgen voor veel gevaar, maar de bal gaat telkens net over het doel van N.E.C. heen. Even later voorkomt een uitstekende sliding van El Karouani dat een Utrechts been de gelijkmaker binnen kan tikken. Het lukt Jong FC Utrecht vanavond niet om tot scoren te komen.

Rode kaart
Met nog ruim 20 minuten op de klok ontstaat er een opstootje op het veld. Scheidsrechter Luca Cantineau moet ingrijpen. De leidsman geeft Albert Lottin en Rangelo Janga een gele kaart. Rens van Eijden ontvangt een directe rode kaart en moet het veld verlaten.

FC Dordrecht-thuis
De mannen van hoofdtrainer Ab Plugboer komen een tijd niet actie. De eerstvolgende wedstrijd van Jong FC Utrecht? Die is op maandag 8 februari, thuis tegen FC Dordrecht. Om 21.00 uur wordt er dan op Sportcomplex Zoudenbalch afgetrapt voor het duel met de Dordtenaren. De club uit Zuid-Holland speelt morgen (zaterdag) om 16.30 uur een thuiswedstrijd tegen Roda JC.

N.E.C. - Jong FC Utrecht 2-0 (0-0)
49. Jordy Bruijn 1-0
89. Elayis Tavşan 2-0

Gele kaarten: Albert Lottin (Jong FC Utrecht), Rangelo Janga (N.E.C.), Djevencio van der Kust (Jong FC Utrecht), Gabriël Culhaci (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: Rens van Eijden (N.E.C.)