Beloftenploeg onderuit in de sneeuw

24 januari 2021

Jong FC Utrecht verliest in Kerkrade met 2-1 van Roda JC.

Het is Jong FC Utrecht, ondanks een behoorlijk aantal kansen, niet gelukt één of meerdere punten te oogsten in het Parkstad Limburg Stadion. De beloftenploeg uit de Domstad verloor er vanavond (zondag) met 2-1 van Roda JC Kerkrade. 

‘Pats!’ Het zo typische geluid van een bal die tegen de paal vliegt, galmt door het verlaten Parkstad Limburg Stadion. Mohamed Mallahi is het die, na knap voorbereidend werk van Tim Pieters, tot het schot komt. En Roda JC Kerkrade-goalie Jan Hoekstra ziet tot zijn grote genoegen dat het aluminium hem te hulp schiet; via de binnenkant van de paal stuitert de bal terug het veld in. Het blijft, na een klein uur spelen. 1-1. Het moment is een breekpunt in de partij, zo blijkt.

Aan de andere kant wel raak
Amper anderhalve minuut nadat Mallahi namens Jong FC Utrecht dichtbij een doelpunt is dat voor een voorsprong zorgt, is het namelijk Patrick Pflücke die aan de andere kant van het veld wel trefzeker is en daarmee de Limburgers juist op voorsprong zet. Geen 1-2 dus, maar 2-1. De treffer van voormalig Duits jeugdinternational Pflücke blijkt de laatste van de avond te zijn; een ijzig koude avond trouwens in het zuiden van Limburg, waar een dik pak sneeuw ligt. Dat pak wordt alleen nog maar dikker; zo tegen het einde van de partij begint het namelijk te sneeuwen. 

Hilterman met zijn twaalfde
Jong FC Utrecht is het dat in Kerkrade de leiding neemt. Na een kleine twintig minuten spelen schiet Jeredy Hilterman raak. Het is de twaalfde treffer van dit seizoen van de captain van de Utrechtse beloftenploeg, en Hilterman maakt die op het Kerkraadse kunstgras nadat hij er eerder al twee kansen krijgt die geen doelpunt opleveren. Een keer houdt Hoekstra de bal tegen, een keer eindigt zijn schot in het zijnet.

Paes maakt rentree
Na een half uur spelen zorgt Erik Falkenburg voor de gelijkmaker. De routinier schiet vanuit een corner de bal hard in de hoek, buiten bereik van de bij Jong FC Utrecht keepende Maarten Paes (1-1). Voor de sluitpost die in principe tot de A-kern van de Domstedelingen behoort, is het zijn eerste wedstrijd sinds hij op 16 december jongstleden geblesseerd raakte in een bekerwedstrijd tegen Ajax. Paes verricht tijdens zijn rentree onder meer reddingen na een schot van Fabian Serrarens en een kopbal van Falkenburg, die even later vanuit een hoekschop de bal ook nog op de lat kopt.

Vrijdag: NEC-uit
Jong FC Utrecht komt vrijdag weer in actie. Die dag gaat het team van trainer/coach Ab Plugboer in Nijmegen op bezoek bij NEC. De bal gaat in De Goffert dan om 21.00 uur rollen.

Roda JC Kerkrade - Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)
19. Jeredy Hilterman 0-1
30. Erik Falkenburg 1-1
59. Patrick Pflücke 2-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Sam Dröge.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Jan Hoekstra; Stefano Marzo, Kees Luijckx, Xander Lambrix (58. Richard Jensen), Danny Bakker; Thijmen Goppel, Robert Klaasen, Patrick Pflücke; Benjamin Bouchouari (89. Stan van Dijck), Fabian Serrarens (79. Niek Vossebelt), Erik Falkenburg.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sylian Mokono (86. Zineddine Bourebaba), Mark Pabai, Raymond Huizing, Djevencio van der Kust; Rida El Barjiji, Albert Lottin, Derensili Sanches Fernandes (70. Oussama Alou); Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Tim Pieters.