Beloftenkraker: Jong FC Utrecht ontvangt Jong Ajax

18 januari 2021

Beste twee beloftenteams van Nederland vanavond (maandag) tegenover elkaar op Sportcomplex Zoudenbalch.

De hoogst geklasseerde beloftenploeg van de Keuken Kampioen Divisie, Jong FC Utrecht, staat vanavond (maandag) tegenover de op één na best geklasseerde talentenformatie van Nederland: Jong Ajax. De beloftenkraker begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 18.45 uur.

Jong FC Utrecht is nog foutloos in 2021. De ploeg van trainer/coach Ab Plugboer legde op 4 januari in de Domstad FC Den Bosch met 3-1 over de knie, om vervolgens vier dagen later in Maastricht met 0-2 van MVV te winnen. Oussama Alou, Hicham Acheffay en Ruben Kluivert scoorden tegen de Bosschenaren, terwijl tegen de Limburgers Odysseus Velanas en Jeredy Hilterman het net vonden. Voor teamtopscorer Hilterman betekende het doelpunt in De Geusselt zijn elfde treffer van deze jaargang. Na negentien speeldagen in het seizoen 2020/2021 zijn er slechts drie voetballers in de Keuken Kampioen Divisie met meer doelpunten op hun naam: Ralf Seuntjens (De Graafschap, 12 goals), Elias Már Ómarsson (Excelsior, 17 treffers) en SC Cambuur’s Robert Mühren, die 18 keer de weg naar het net vond.

Jong Ajax wacht op winst in 2021
Waar Jong FC Utrecht zes op zes scoort in 2021, daar wacht Jong Ajax nog op de eerste zege van dit jaar. Op 5 januari verloren de Amsterdammers in Oss van TOP (1-0) en vier dagen later speelden ze op eigen veld gelijk tegen Helmond Sport: 2-2. In de laatste acht speelrondes boekten de talenten uit de hoofdstad geen overwinning meer. De laatste zege dateert van zaterdag 7 november, toen nota bene op bezoek bij koploper SC Cambuur met 2-3 werd gewonnen.

Drie driepunters
De laatste drie keer dat Jong FC Utrecht op eigen veld aantrad tegen Jong Ajax, leverde dat steeds een overwinning op voor de Utrechters. In seizoen 2017/2018 werd het 2-1, in de jaargang 2018/2019 4-3 en afgelopen seizoen ontaardde het talentenonderonsje in een heus doelpuntenfestijn: 7-2 werd het op 10 februari 2020 voor Jong FC Utrecht.

Live verslag via Twitter, ESPN zendt duel uit
De beloftenkraker Jong FC Utrecht – Jong Ajax begint vanavond om 18.45 uur op Sportcomplex Zoudenbalch. Via updates op het Twitterkanaal van FC Utrecht kun je de partij volgen. Bovendien zendt ESPN de wedstrijd live uit. De uitzending, inclusief voorbeschouwingen, begint om 18.35 uur.