Beloften treffen directe concurrent in Kerkrade

24 januari 2021

Jong FC Utrecht speelt vanavond (zondag) in het Parkstad Limburg Stadion tegen Roda JC Kerkrade.

Een dubbele matchday vandaag! Naast de wedstrijd van vanmiddag van het eerste elftal, komt vanavond (zondag dus) de beloftenploeg van FC Utrecht in actie. In het Parkstad Limburg Stadion treft de ploeg van trainer/coach Ab Plugboer directe concurrent Roda JC Kerkrade.

Twee van de drie wedstrijden die Jong FC Utrecht na de winterstop speelde, werden gewonnen. Na zeges op FC Den Bosch en MVV Maastricht volgde afgelopen maandag een nederlaag tegen Jong Ajax, dat de talenten uit de Domstad daardoor is gepasseerd op de ranglijst. De ploeg van Plugboer kan nu op haar beurt ook een directe concurrent verslaan en passeren op de ranking. Roda JC Kerkrade heeft na twintig speeldagen immers één punt meer verzameld dan Jong FC Utrecht, dat bij een zege in het Parkstad Limburg op zijn minst voor eventjes ook Jong Ajax en FC Eindhoven kan inhalen; die teams hebben namelijk nu respectievelijk één punt en twee punten meer dan de Utrechters, maar komen morgenavond pas in actie.

Wisselvallige opponent
Van alles wat; zo mag je het 2021 van Roda JC Kerkrade tot nu toe samenvatten. De formatie van Jurgen Streppel won een partij (in Wijdewormer met 0-1 van Jong AZ), speelde een wedstrijd gelijk (in Breda tegen NAC; 2-2) en verloor een match: thuis van De Graafschap met 1-3. Het is een reeks die prima past bij de algehele tendens bij de geel-zwarten, die dit seizoen 6 keer wonnen, 8 keer gelijkspeelden en 6 maal verloren.

Clubtopscorer in India
Met kop en schouders clubtopscorer van de Koempels: Roland Alberg. De aanvallende middenvelder maakte dit seizoen al acht goals namens de Limburgers. Opvallend? Niet eens zo zeer. Maar wel het feit dat hij het shirt van Roda JC niet meer draagt; eerder deze maand maakte hij op huurbasis de overstap naar Hyderabad FC in India. Voor de creatieve impulsen van Alberg hoeft Jong FC Utrecht dus niet te vrezen in het zuiden van Limburg.

Updates via Twitter, live te zien op ESPN
De wedstrijd Roda JC Kerkrade – Jong FC Utrecht begint vanavond (zondag) om 20.00 uur. Updates over de partij kun je volgen via het Twitterkanaal van FC Utrecht. ESPN brengt het duel bovendien live op de buis. De uitzending begint om 19.55 uur.