Beloften in Maastricht op jacht naar primeur

08 januari 2021

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) in Keuken Kampioen Divisie tegen MVV Maastricht.

Jong FC Utrecht kruist vanavond (vrijdag) de degens met MVV Maastricht. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint in het zuiden van Limburg om 18.45 uur.

Met een driepunter begon de beloftenploeg van FC Utrecht aan het kalenderjaar 2021. Het team van trainer/coach Ab Plugboer was afgelopen week op Sportcomplex Zoudenbalch met 3-1 te sterk voor FC Den Bosch. Het was de zevende keer dit seizoen dat het talententeam uit de Domstad de volle buit pakte in de Keuken Kampioen Divisie.

Ook MVV is jaar begonnen met zege
Tegenstander MVV Maastricht scoorde vier keer een driepunter deze jaargang en won net als Jong FC Utrecht de eerste match van dit jaar. De door Darije Kalezic getrainde Sterrendragers zorgden in het Kras Stadion voor een verrassing door FC Volendam te verslaan: 0-1. Joeri Schroijen maakte aan De Dijk het enige doelpunt van de wedstrijd en is met acht treffers clubtopscorer van de Limburgers.

Diverse oude bekenden
De selectie van MVV Maastricht, de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie, herbergt diverse oud-spelers van FC Utrecht. Kai Heerings kwam tot 70 officiële duels in de hoofdmacht van de Domstedelingen, Mike Havekotte schopte het tot de beloftenploeg van de FC, terwijl Oussama Zamouri in Utrecht reikte tot en met de O19-selectie.

Op jacht naar een primeur
Jong FC Utrecht won sinds dat team toetrad tot de Eerste Divisie één keer van MVV Maastricht. Dat was op 20 oktober 2017. In Utrecht werd het toen 2-1. Nick Venema maakte beide Utrechtse treffers. In Maastricht lukte het de talenten uit de Domstad nog nooit te winnen. Vorig seizoen werd in De Geusselt een punt geoogst (1-1), en in de drie jaargangen ervoor ging Jong FC Utrecht onderuit: 4-1 (2016/2017), 3-1 (2017/2018) en 4-2 (2018/2019).

Updates via Twitter, live uitzending op ESPN
De wedstrijd MVV Maastricht – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 18.45 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op ESPN. De uitzending op kanaal 4 van die zender begint om 18.35 uur. Updates van de partij kun je ook volgen via het Twitterkanaal van FC Utrecht.