Aanvaller Remco Balk versterkt FC Utrecht

20 januari 2021

Balk (19) komt per direct over van FC Groningen.

FC Utrecht heeft Remco Balk overgenomen van FC Groningen. De 19-jarige aanvaller sluit per direct aan bij de Utrechters en heeft in de Domstad een contract getekend tot medio 2025.

Balk is in 2001 geboren in Zuidhorn en zette bij de plaatselijke vv zijn eerste stappen op het voetbalveld. In 2012 maakte hij de overstap naar FC Groningen en voor die club maakte hij op 25 september 2020 zijn debuut in de Eredivisie. Op 4 oktober 2020 scoorde de kersverse FC Utrecht-speler voor het eerst op het hoogste niveau.

“Remco is een dynamische speler die over een goede techniek beschikt”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam de aanvallende aanwinst. “Hij legt veel energie in zijn spel, heeft een goede snelheid en kan zowel goals maken als doelpunten voorbereiden. Hij heeft een geweldige drive, een goede mentaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat Remco goed bij FC Utrecht past en zijn blij dat wij hem hier mogen verwelkomen.”

Balk gaat bij FC Utrecht het shirt met rugnummer 30 dragen en is speelgerechtigd voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Sparta Rotterdam.