Van de laatste 6 onderlinge ontmoetingen tussen FC Utrecht en Heracles Almelo, in de Eredivisie en de play-offs om Europees voetbal, won FC Utrecht er 5. De uitzondering in die serie? Dat was de wedstrijd van eerder dit seizoen in Almelo, toen de Heraclieden met 4-1 wonnen.

In eigen huis bleef FC Utrecht in de Eredivisie in 13 van de 15 keer dat Heracles Almelo op bezoek kwam zonder nederlaag. De twee uitzonderingen: een 0-2 nederlaag op 2 februari 1986 en een 2-4 verliesbeurt op 7 december 2014.

De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie in Stadion Galgenwaard tegenover Heracles Almelo stond, was op 9 december 2018. Het werd toen 3-1 voor de Domstedelingen, die na twintig minuten dankzij doelpunten van Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Urby Emanuelson al met 3-0 aan de leiding gingen.

FC Utrecht is 5 thuiswedstrijden zonder overwinning. De laatste 4 thuispartijen van FC Utrecht in de Eredivisie eindigden in een gelijkspel. In het jaar 1996 zette FC Utrecht een langere reeks met remises op eigen veld neer; toen een serie van 7 duels.

Heracles Almelo heeft 3 van de laatste 4 Eredivisiepartijen die het speelde, gewonnen.

Simon Gustafson scoorde in 5 van de 6 wedstrijden die hij namens FC Utrecht tegen Heracles Almelo speelde.

Heracles Almelo won de vorige 2 uitpartijen die het in de Eredivisie speelde. De laatste keer dat de club uit Almelo 3 uitduels op rij won, was in de periode maart-april 2015.

Met 4 treffers is Mimoun Mahi op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Gyrano Kerk volgt met 3 doelpunten en die scoorde hij allemaal in Stadion Galgenwaard.

Zaterdag en Heracles Almelo; het is dit seizoen geen gelukkige combinatie. De ploeg uit Almelo verloor alle 4 de duels die het op zaterdag speelde.

FC Utrecht-aanvaller Adrián Dalmau speelde in het seizoen 2018/2019 voor Heracles Almelo en maakte namens de Heraclieden toen 19 goals in 31 duels.

Heracles Almelo kwam dit seizoen in 8 competitieduels op achterstand en voorkwam in slechts 1 van die gevallen een nederlaag.

De Almelose formatie is het enige team dat dit seizoen in de Eredivisie nog niet trefzeker was van buiten het strafschopgebied. Heracles incasseerde zelf al wel 8 goals van buiten de zestienmeter.

Ook FC Utrecht-verdediger Justin Hoogma heeft een Heracles-verleden. Hij speelde in 2016 en 2017 in totaal 36 Eredivisiewedstrijden namens de ploeg uit Almelo.

Sinan Bakis maakte eerder deze week tegen FC Emmen 3 doelpunten. Het waren ook meteen de eerste treffers van de spits in de Eredivisie. Bakis schoot zichzelf daarmee direct de geschiedenisboeken in: hij is de eerste Turkse speler die in het shirt van Heracles Almelo heeft gescoord in de Eredivisie.

Bakis werd de tweede Turkse speler die in de Eredivisie een hattrick maakte. Op 21 augustus 2016 ging Enes Ünal hem voor. Hij maakte toen 3 goals voor FC Twente, dat destijds met 3-4 van FC Groningen won.

Als trainer in de Eredivisie is FC Utrecht’s Hoofdtrainer René Hake ongeslagen tegen Heracles Almelo (3 overwinningen, 1 gelijkspel). Als trainer in de Eredivisie verloor Heracles-oefenmeester Frank Wormuth 3 van de 4 partijen tegen FC Utrecht.

Jeff Hardeveld, verdediger van Heracles Almelo, debuteerde namens FC Utrecht in het betaalde voetbal en kwam in het shirt van de Domstedelingen 19 keer in actie in de Eredivisie.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO