Het was op 1 mei 2016 dat FC Utrecht voor het laatst won in Arnhem in de Eredivisie. Die dag werd het 1-3. Dat is overigens niet de laatste keer dat FC Utrecht in GelreDome van Vitesse won. Dat was namelijk op 28 mei 2019, in de allesbeslissende wedstrijd in de finale van de play-offs om Europees voetbal. FC Utrecht ging toen met 0-2 winnen in Gelderland.

De laatste keer dat FC Utrecht in Arnhem tegen Vitesse speelde, moest het de punten in GelreDome laten. Op 5 oktober 2019 werd het 2-1 voor Vitesse.

In alle 35 eerdere keren dat FC Utrecht in Eredivisieverband een uitwedstrijd tegen Vitesse speelde, kwam de thuisploeg tot scoren. Vitesse heeft in elk van zijn laatste 19 Eredivisiewedstrijden gescoord. De laatste keer dat Vitesse in 20 duels op rij het net vond, was in 2012.

Vitesse begon het jaar 2021 met een 0-2 zege in Almelo tegen Heracles. Matus Bero maakte beide Arnhemse doelpunten. De laatste keer dat Vitesse de eerste 2 Eredivisieduels in een nieuw kalenderjaar won, was in 2008.

FC Utrecht hield aan het eerste duel van 2021 een punt over. Bart Ramselaar en Gyrano Kerk scoorden tegen FC Groningen (2-2).

Van de 15 partijen die Vitesse speelde, won het Gelderse team er dit seizoen 10. De ploeg van Thomas Letsch hield deze jaargang 7 keer de nul en heeft samen met Ajax en Feyenoord de minst gepasseerde defensie; er staan 12 tegentreffers op de teller.

FC Utrecht kan voor het eerst sinds november-december 2018 in 4 Eredivisieduels op rij meerdere goals scoren.

In GelreDome is Vitesse dit seizoen nog ongeslagen: 6 overwinningen en 1 gelijkspel.

De laatste keer dat er in de eerste 8 thuiswedstrijden van een seizoen door Vitesse niet werd verloren, was in seizoen 2001/2002.

FC Utrecht bleef ongeslagen in de laatste 8 Eredivisiewedstrijden op dinsdag (4 zeges en 4 remises) sinds een dinsdagse 3-1 nederlaag bij Roda JC op 19 maart 1996.

Van de laatste 6 Eredivisiewedstrijden die Vitesse speelde op dinsdag, won het er slechts 1.

Willem Janssen maakte in de Eredivisie 7 doelpunten tegen Vitesse, minstens 2 meer dan tegen elke andere tegenstander. Alleen Luis Suárez (9 treffers) en Roy Beerens (8 goals) waren in de Eredivisie vaker trefzeker tegen Vitesse dan de captain van FC Utrecht.

Loïs Openda en Oussama Darfalou zijn clubtopscorer bij Vitesse met elk 6 goals. Darfalou was trefzeker in de laatste 3 thuisduels van Vitesse in de Eredivisie. Het was opvallend genoeg telkens de 1-0 die hij scoorde.

Bart Ramselaar maakte op 17 mei 2015 in de wedstrijd Vitesse – FC Utrecht zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Het werd die dag 3-3 in Arnhem.

De Vitessenaren Riechedly Bazoer en Oussama Tannane waren in het seizoen 2018/2019 ploeggenoten van elkaar bij FC Utrecht.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van dinsdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO