De laatste 8 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam speelde? Telkens won de ploeg uit de Domstad! Nog nooit eerder won FC Utrecht 9 Eredivisieduels op rij tegen een specifieke tegenstander, dus de ploeg van Hoofdtrainer René Hake kan zondag een record vestigen.

Voor Sparta Rotterdam geldt dat de Spangenaren alleen tegen Feyenoord (in de periode 2000-2007) ooit minstens 9 opeenvolgende Eredivisieduels verloren.

De laatste keer dat FC Utrecht niet won van Sparta Rotterdam in de Eredivisie was op 25 januari 2009. Het werd toen in Utrecht 3-3.

Van de laatste 27 keer dat Sparta Rotterdam op bezoek kwam in de Domstad, wonnen de Rotterdammers slechts 1 maal. Dat was op 23 februari 1997. Toen werd het 0-1 en was Arjan van der Laan de matchwinner.

Afgelopen seizoen won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 5-1 van Sparta Rotterdam. Die partij, op 8 maart 2020, was voor beide ploegen de laatste voordat er vanwege Corona vroegtijdig een punt werd gezet achter het Eredivisieseizoen 2020/2021.

FC Utrecht en Sparta Rotterdam hebben in hun clubhistorie exact evenveel Eredivisie-overwinningen geboekt: allebei 634.

Afgelopen weekend won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 2-0 van Heracles Almelo. Daardoor kunnen nu voor het eerst sinds december 2019 opeenvolgende Eredivisiewedstrijden worden gewonnen door de Utrechters.

Tegen Heracles Almelo hield FC Utrecht (dus) de 0. De laatste keer dat de Domstedelingen dat in opeenvolgende wedstrijden deden in de Eredivisie, was in maart 2019.

Sparta Rotterdam stond dit seizoen na 7 speeldagen op de voorlaatste plek, maar is sindsdien opgeklommen naar het linkerrijtje. In het seizoen 1997/1998 stond Sparta voor het laatst halverwege de jaargang in het linkerrijtje.

FC Utrecht verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd waarin het op voorsprong kwam.

Alleen Feyenoord (15 stuks) veroverde dit seizoen in de Eredivisie meer punten na een achterstand dan FC Utrecht: 11.

‘Zondag is ons daggie’, klinkt het in Utrecht en omstreken vaak. Desalniettemin won FC Utrecht geen van de vorige 7 Eredivisiewedstrijden die het op zondag speelde.

Sparta Rotterdam won de laatste 3 uitpartijen die het speelde in de Eredivisie. Eenmaal zetten de Spangenaren een langere reeks uitzeges neer in de Eredivisie: 5 op rij in het seizoen 1972/1973.

Met 4 doelpunten is Mimoun Mahi op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. De aanvaller kwam in de periode 2012-2014 tot 32 wedstrijden namens Sparta Rotterdam.

Lennart Thy is met 9 goals de clubtopschutter van Sparta Rotterdam. Op de Duitse topscorerslijs van de Eredivisie (gemeten inclusief West- en Oost-Duitsland) staat Thy momenteel derde met 31 treffers. Alleen Helmut Rahn (38 doelpunten) en oud-speler van FC Utrecht Simon Cziommer (34 stuks) maakten er ooit meer.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO