FC Utrecht is in de laatste 6 officiële ontmoetingen met FC Groningen zonder nederlaag. In 2 gevallen wonnen de Utrechters, 4 keer werd het gelijk.

Van die remises vond er 1 eerder dit seizoen plaats. Op 18 oktober 2020 werd het in Groningen 0-0 bij het treffen tussen de FC’s. In die wedstrijd moest keeper Sergio Padt namens FC Groningen 8 keer handelend optreden en hoefde Thijmen Nijhuis namens FC Utrecht 1 redding te verrichten.

In de laatste 3 Eredivisieduels waarin FC Utrecht en FC Groningen tegenover elkaar stonden, werd slechts 1 keer gescoord. Dat was op 8 december 2019, en de maker van die treffer was FC Utrecht’er Bart Ramselaar.

Van de laatste 6 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie tegen FC Groningen speelde, wonnen de Domstedelingen 1 maal. Van de laatste 3 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie thuis tegen de Groningers speelde, wonnen de Utrechters geen enkele maal. De 6 thuisduels met FC Groningen die aan die reeks voorafgingen, werden juist allemaal gewonnen door de FC uit Utrecht.

FC Utrecht wacht momenteel alleen tegen Ajax (4 partijen) langer op een thuisoverwinning in de Eredivisie dan tegen FC Groningen (3 duels).

FC Groningen is in de laatste 4 seizoenen ongeslagen in de eerste wedstrijd na de winterstop. Daarvoor had de Groningse ploeg juist 4 jaar lang de eerste Eredivisiewedstrijd van een nieuw jaar niet gewonnen.

De laatste keer dat FC Utrecht de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar won, was in 2017. Toen werd Sparta in Rotterdam met 1-2 geklopt. In 2018 en 2020 werd begonnen met een gelijkspel en in 2019 met een nederlaag.

FC Utrecht heeft in de laatste 9 thuiswedstrijden in de Eredivisie geen clean sheet meer genoteerd. De Domstedelingen noteerden 3 maal een langere periode in eigen huis zonder de nul te houden: 14 keer (1975/1976), 12 maal (2007/2008) en meest recent 11 wedstrijden (februari – september 2016).

FC Groningen verloor de vorige competitiewedstrijd die het speelde van Heracles Almelo en kan voor het eerst dit seizoen 2 Eredivisieduels op rij verliezen.

Mimoun Mahi is met 4 doelpunten op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Mahi speelde tussen 2014 en 2019 123 Eredivisiewedstrijden voor FC Groningen en kwam daarin 37 keer tot scoren.

Bij FC Groningen zijn Ahmed El Messaoudi en Jørgen Strand Larsen gedeeld clubtopscorer met 5 treffers. Strand Larsen verzorgde deze jaargang ook 4 assists en is daarmee op dit moment de Meest Waardevolle Speler van FC Groningen van dit seizoen in de Eredivisie.

Eljero Elia maakte in de laatste 2 Eredivisieduels van FC Utrecht de openingstreffer.

Elia scoorde in de Eredivisie 5 keer tegen FC Groningen. Alleen tegen Heracles Almelo (6 maal) vond hij in de Eredivisie vaker het net.

FC Utrecht’s Django Warmerdam speelde 75 Eredivisiepartijen namens FC Groningen.

Patrick Joosten komt uit voor FC Groningen, maar droeg in het verleden in de Eredivisie 39 keer het shirt van FC Utrecht.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO