Van de laatste 11 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie tegen PEC Zwolle speelde, ging slechts 1 partij verloren voor de Domstedelingen. Dat was op 3 februari 2019 in Zwolle, toen het 4-3 voor de Blauwvingers werd. FC Utrecht eindigde die pot met 9 spelers, na rode kaarten voor Urby Emanuelson en Riechedly Bazoer.

FC Utrecht en PEC Zwolle troffen elkaar in 2020 2 keer en in beide gevallen eindigde het duel toen in een gelijkspel. FC Utrecht en PEC Zwolle zijn dit seizoen de teams met de meeste remises op de teller; allebei 9.

De laatste zege van FC Utrecht op PEC Zwolle in de Eredivisie dateert van 11 augustus 2019. Toen werd het 3-1 en maakten namens de thuisploeg Sander van de Streek, Simon Gustafson en Willem Janssen de doelpunten.

Zwollenaar Bram van Polen speelde 13 keer mee in een Eredivisiewedstrijd waarin FC Utrecht en PEC Zwolle tegenover elkaar stonden. Alleen Ton du Chatinier maakte in de Eredivisie meer ontmoetingen tussen de Utrechters en de Zwollenaren mee: 14.

FC Utrecht heeft de laatste 3 wedstrijden allemaal gewonnen. Achtereenvolgens werden Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en AZ verslagen. De laatste keer dat FC Utrecht 4 keer op rij won in de Eredivisie, was in de periode oktober-november 2018.

Van de laatste 3 uitpartijen die PEC Zwolle speelde, won de ploeg van John Stegeman er 2. Dat zijn er net zoveel als in de 24 uitwedstrijden daarvoor: 2 zeges, 8 remises en 14 nederlagen.

FC Utrecht heeft in de laatste 3 wedstrijden steeds de 0 gehouden. De laatste keer dat de FC uit de Domstad 4 Eredivisiepartijen op rij een clean sheet behaalde, was in maart 2010 en toen was Michel Vorm de keeper.

In de laatste 9 Eredivisiewedstrijden die PEC Zwolle speelde, kwam de ploeg uit Overijssel 1 keer tot scoren in de eerste helft.

FC Utrecht verloor dit seizoen geen enkele van de 10 wedstrijden waarin het team op voorsprong kwam: 6 keer leverde dat uiteindelijk winst op, 4 keer een gelijkspel.

Mimoun Mahi en Sander van de Streek zijn de clubtopscorers van FC Utrecht op dit moment. Allebei vonden zij dit seizoen tot nu toe 4 keer de weg naar het net.

Reza Ghoochannejhad is PEC Zwolle’s clubtopschutter. Hij maakte dit seizoen 6 goals, waarvan 4 als invaller in de vorige 2 Eredivisieduels van de Zwollenaren. Ghoochannejhad is de meest scorende Iraniër in de Eredivisie aller tijden en heeft 40 treffers achter zijn naam; 1 meer dan zijn landgenoot Alireza Jahanbakhsh.

Django Warmerdam, voormalig speler van PEC Zwolle en tegenwoordig actief voor FC Utrecht, is 1 van de 5 veldspelers die in dit Eredivisieseizoen nog geen enkele speelminuut miste.

De laatste 8 schoten op doel van Ghoochannejhad leverden zijn team PEC Zwolle 6 doelpunten op. In deze reeks leverden alleen een penalty tegen PEC en een kopbal tegen Heracles Almelo geen doelpunt op.

Bij PEC Zwolle speelt een oude bekende: Rico Strieder. De middenvelder uit Duitsland speelde tussen 2015 en 2019 namens FC Utrecht 87 Eredivisiepartijen.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO