'Willen jullie een liedje zingen voor mijn jarige opa?'

09 februari 2021

Vijf spelers van FC Utrecht Onder 17 beantwoorden vragen van 140 leerlingen van Basisschool Kerkebosch in online persconferentie.

Het hemd werd ze van het lijf gevraagd. Aan originele vragen voor de FC Utrecht Onder 17-spelers Max de Ligt, Ezra Doest, Casper van Rooijen, Storm Streng en Elijah Velland geen gebrek tijdens een online persconferentie die werd gehouden voor 140 leerlingen van Basisschool Kerkebosch uit Zeist.

Verdeeld over vier groepen mochten de leerlingen van de klassen drie tot en met acht van Basisschool Kerkebosch hun vragen stellen aan de Utrechtse voetbaltalenten. De vragen waren gericht op de thema’s die de revue hadden gepasseerd bij FC Utrecht Leert. Zo ging de onderbouw aan de slag met vragen over het najagen van dromen en leefstijl, terwijl de bovenbouw zich richtte op de thema’s respect en geld.

De online persconferentie was er één waarin tal van leuke vragen werden gesteld. Of de FC Utrecht-talenten ook naar Wie is de Mol kijken, bijvoorbeeld. Of ze net zoveel verdienen als Lionel Messi, en hoe een dag als talent van FC Utrecht er eigenlijk uitziet. De allerleukste vraag? ‘Mijn opa is vandaag jarig, willen jullie een liedje voor hem zingen?’ Toen bleek dat De Ligt, Doest, Van Rooijen, Streng en Velland de beroerdste niet zijn; uit volle borst zongen de vijf samen een liedje voor de jarige opa.

Voor elk thema van FC Utrecht Leert heeft FC Utrecht een FC Utrecht Kwartet ontworpen. Deze kwartetspellen krijgen de scholen toegestuurd, zodat ze aan de hand van de spellen de thema’s die zijn behandeld tijdens FC Utrecht Leert nog vaker de revue kunnen laten passeren. Wil je meer weten over FC Utrecht Leert? Klik dan HIER.