Victorie tegen VVV-Venlo

14 februari 2021

FC Utrecht wint met 3-1 van Limburgse voetbalploeg.

Drie punten! FC Utrecht heeft vandaag (zondag) in Stadion Galgenwaard met 3-1 gewonnen van VVV-Venlo. Georgios Giakoumakis scoorde het doelpunt namens VVV-Venlo. Bart Ramselaar en Mimoun Mahi (twee keer) namen de Utrechtse treffers voor hun rekening: 3-1.

FC Utrecht en VVV-Venlo gaan richting een spannende slotfase. Zojuist zijn de Limburgers op 2-1 gekomen en de minimale extra speeltijd bedraagt vijf minuten. De Venlonaren proberen met man en macht de gelijkmaker binnen te prikken. Maar dan lukt het FC Utrecht om eruit te komen. Gyrano Kerk geeft een mooie steekpass op de doorgelopen Bart Ramselaar. Die behoudt het overzicht en legt de bal keurig af op Mimoun Mahi. De aanvaller prikt de bal koelbloedig in het doel: 3-1. Over en uit. De drie punten blijven in Utrecht.

Goed begin
FC Utrecht komt goed uit de startblokken. De Domstedelingen laten direct zien waarvoor ze vandaag op het veld zijn gekomen. Het team van hoofdtrainer René Hake probeert vanaf de eerste minuut dreigend te zijn voor het doel van VVV-Venlo. Al in de eerste minuut krijgt FC Utrecht daarom ook een grote kans. Een lage voorzet van Django Warmerdam kan net niet worden binnen getikt door Adrián Dalmau.

Penalty
Na een half uur krijgt FC Utrecht een uitstekende mogelijkheid om op 1-0 te komen. Videoscheidsrechter Stan Teuben moest ingrijpen en na het zien van de beelden besluit scheidsrechter Bas Nijhuis om een penalty te geven. Adam Maher gaat achter de bal staan, maar ziet zijn poging worden gekeerd door Thorsten Kirschbaum.

Kirschbaum
Diezelfde Kirschbaum is vandaag al vaker een sta-in-de-weg voor FC Utrecht. Zo ook op het schot van Hidde ter Avest. De rechtsback stoomt naar voren en vindt de ruimte om uit te halen. Met zijn linker krult Ter Avest de bal richting de kruising. Met een schitterende redding, waardoor de bal de lat raakt, voorkomt de keeper van VVV-Venlo een prachtige treffer van de rechtsback.

Openingstreffer
Na een uur spelen komt FC Utrecht op voorsprong. Invaller Moussa Sylla geeft een prachtige voorzet richting de tweede paal, op die andere invaller: Mahi. De 26-jarige aanvaller kopt de bal tegendraads, via een speler van VVV-Venlo, achter doelman Kirschbaum. Voor Mahi is dat zijn vijfde doelpunt in de Eredivisie dit seizoen.

Paal en lat
FC Utrecht probeert het steeds meer van afstand om de keeper van VVV-Venlo te verrassen. Een heerlijk schot van Adam Maher of een poeier van jewelste van Gyrano Kerk. Allemaal eindigen ze snoeihard tegen de paal of lat. Voor aanvang van deze speelronde had FC Utrecht 2 keer het houtwerk geraakt dit Eredivisieseizoen. Vandaag schoten de Domstedelingen al 3 keer op paal en lat.

Ramselaar
Vlak voor tijd verdubbelt FC Utrecht de voorsprong. Ramselaar ontvangt de bal aan de rand van het zestienmetergebied. De middenvelder van FC Utrecht wacht en wacht totdat hij een gaatje heeft gevonden om uit te halen. Dwars door de benen van een verdediger van VVV-Venlo eindigt de bal in de verre hoek: 2-0.

Aansluitingstreffer
Met die treffer van Boem Boem Bartje lijkt de wedstrijd beslist. Lijkt. Want even later, na ingrijpen van videoscheidsrechter Teuben, krijgt VVV-Venlo een penalty. Georgios Giakoumakis legt de bal klaar. De Griek, die op dit moment zichzelf topscorer van de Eredivisie mag noemen, schiet de bal feilloos binnen: 2-1. De aansluitingstreffer is een feit, maar daar blijft het ook bij.

Willem II
FC Utrecht komt voor speelronde 23 in de Eredivisie aankomende vrijdag alweer in actie. De ploeg van hoofdtrainer René Hake reist die dag af naar Noord-Brabant voor het duel met Willem II. Om 20.00 uur wordt er vrijdag in het Koning Willem II Stadion afgetrapt.

FC Utrecht - VVV-Venlo 3-1 (0-0)
61. Mimoun Mahi 1-0
85. Bart Ramselaar 2-0
90+1. Georgios Giakoumakis 2-1
90+5. Mimoun Mahi 3-1

Gele kaarten: -

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Sander van de Streek, Joris van Overeem (56. Bart Ramselaar); Gyrano Kerk, Adrián Dalmau (56. Moussa Sylla), Othmane Boussaid (56. Mimoun Mahi)

Opstelling VVV-Venlo:
Thorsten Kirschbaum; Tobias Pachonik (75. Christian Kum), Roy Gelmi, Kristopher da Graca (56. Arjan Swinkels), Leon Guwara; Danny Post, Vito van Crooij (67. Joshua John), Christos Donis (75. Christos Donis); Anastasios Donis, Georgios Giakoumakis, Zinédine Machach