Van Es: 'Alles op alles om dit seizoen nog met publiek te spelen'

25 februari 2021

Vanaf nu elke maand op de online kanalen van FC Utrecht: een update vanuit de directie. In de eerste episode is het woord aan Algemeen Directeur Thijs van Es.

Elke laatste donderdag van de maand komt vanaf nu een directielid van FC Utrecht aan het woord om in te gaan op actuele thema’s die zich bij de club op zijn vakgebied afspelen. Algemeen Directeur Thijs van Es verricht de aftrap. In de Directie Donderdag van februari updates over onder meer de strategie van de club, de onderhandelingen over de aankoop van Stadion Galgenwaard en perspectief op het spelen van wedstrijden met publiek.

“Wat ons echt helpt, is dat we inmiddels ongeveer anderhalf jaar geleden een nieuwe strategie hebben neergezet: het verbeteren van de voetbalclub, gebiedsontwikkeling rondom het stadion en Traiectum Sportcampus. Daardoor hebben we letterlijk drie ankers waarmee we ons door deze crisis heen trekken”, aldus Van Es over de koers van de club.

En over de aankoop van Stadion Galgenwaard, waarvan FC Utrecht nu nog huurder is: “De laatste loodjes wegen het zwaarst. Wat betaal je ervoor? Hoe brengen we de financiën daarvan rond? Voor ons is het een absoluut belangrijk element in de ontwikkeling van de club. Je kan (als je eigenaar van het stadion bent, red.) bewuster nadenken over de exploitatie van het gebouw. Je moet het je zo voorstellen: als je een huis huurt en je wil een feest organiseren in dat huis, dan heb je natuurlijk af en toe te maken met je verhuurder. Als je het zelf in handen hebt, dan kan je daar zelf keuzes in maken. Maar je kan ook investeringskeuzes vlotter maken. Het is wel heel mooi om daar samen in op te trekken met de gemeente, die ook inmiddels heeft geuit dat in de groei die ze voorziet tot 2040, dat dit één van de nieuwe centra wordt in de stad, naast het oude stadscentrum. Het is mooi om dat met elkaar vorm te kunnen geven.”

FC Utrecht is er alles aan gelegen om zo snel mogelijk weer toeschouwers te ontvangen in Stadion Galgenwaard, zo vertelt Van Es. “Wij zetten als club echt alles op alles om bijvoorbeeld aan het einde van dit seizoen toch een wedstrijd te hebben met beperkt publiek. Al is het maar om even weer het gevoel te hebben, en de opmaat naar het nieuwe seizoen te voelen. We hebben allemaal fieldlabs die plaatsvinden, het Beatrixtheater heeft onlangs 500 man toegelaten, er wordt in sommige stadions getest. Ik denk dat als we ons nu goed houden aan de regels die er zijn en daardoor de cijfers relatief laag houden, dan hoop ik toch wel dat er misschien in mei al een keer kan worden gespeeld met beperkt publiek. En dat als we de zomer doorkomen, half augustus eind augustus we dat kunnen doorzetten.”

Bekijk de volledige video:

 

Heb jij zaken die jij graag belicht wil zien in de volgende aflevering van Directie Donderdag? Stuur dan een e-mail naar socialmedia@fcutrecht.nl.