Remise in oefenduel in Breda

02 februari 2021

FC Utrecht en NAC Breda op Sportpark Heksenwiel in evenwicht (2-2).

In een vriendschappelijke wedstrijd heeft FC Utrecht in Breda gelijkgespeeld tegen NAC. Op Sportpark Heksenwiel was de eindstand na zestig speelminuten al bereikt: 2-2. Namens de Domstedelingen kwamen Adrián Dalmau en Odysseus Velanas tot scoren op het Brabantse kunstgras.

Mocht er een prijs te verdienen zijn met het scoren van de mooiste treffer van de middag, dan komt die maar aan één iemand toe: Odysseus Velanas. De Zeistenaar neemt na een dik kwartier spelen op het kunstgrasveld van BSV Boeimeer in Breda de bal vol op de slof. En levert niet alleen een hard, maar bovendien een geplaatst schot af. Keeper Roy Kortsmit van NAC Breda moet zijn meerdere erkennen in de poeier van Velanas: 1-2.

Dalmau koelbloedig vanaf elf meter
Al na een minuut spelen gaat de bal in Noord-Brabant op de stip. De eerste aanval van de regenachtige middag op Sportpark Heksenwiel resulteert in een schot van Moussa Sylla, die ziet hoe de door hem geschoten bal op de arm eindigt van Bredanaar Boris van Schuppen. Spits Adrián Dalmau neemt de pingel voor zijn rekening. En met een bekwaam gechipte bal opent hij de score: 0-1.

Venema twee keer trefzeker
Eigenlijk worden alle vier de doelpunten deze middag door FC Utrecht-spelers gescoord; ware het niet dat vijftig procent van de productie voor de rekening komt van de aan NAC Breda verhuurde Nick Venema. De aanvaller uit Austerlitz schiet na tien minuten de gelijkmaker binnen op aangeven van Marouan Azarkan (1-1). En als de tweede helft zo ongeveer een kwartier bezig is, herhaalt dat duo dat trucje nog eens. Azarkan bereidt voor, Venema rondt af: 2-2.

Kansen op de winst
Dat die score na negentig minuten nog op het bord staat, heeft te maken met het feit dat FC Utrecht in het laatste half uur van de wedstrijd het veldoverwicht dat het heeft, niet weet om te zetten in klare munt. Er zijn kansen voor onder meer Sylla, Remco Balk en Velanas, maar een derde keer Kortsmit in de luren leggen zit er niet in. Dat gebeurt ook voor die tijd niet; terwijl de Domstedelingen er ook tijdens het eerste uur van de partij diverse kansen voor krijgen. In die eerste zestig minuten is er onder meer gevaar via Dalmau (schot, over), Velanas (schot, redding Kortsmit), nogmaals Dalmau (kopbal, kruising), Balk (strandt op de Bredase goalie) en Sylla, die een hard schot naast het doel ziet gaan.

Zondag: Ajax-uit
De ploeg van Hoofdtrainer René Hake werkt vanaf nu toe naar zondag. Die dag gaat de ploeg uit Utrecht op bezoek bij Ajax. Het treffen in de Johan Cruijff ArenA begint dan om 12.15 uur.

NAC Breda - FC Utrecht 2-2 (1-2)
2. Adrián Dalmau (strafschop) 0-1
11. Nick Venema 1-1
16. Odysseus Velanas 1-2
59. Nick Venema 2-2

Gele kaarten: geen.