Plus één: captain Willem Janssen tekent bij

25 februari 2021

Nieuw contract voor 34-jarige aanvoerder van FC Utrecht.

Aanvoerder Willem Janssen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht-contract. Die verbintenis zorgt ervoor dat de 34-jarige captain ook in het seizoen 2021/2022 speler is van de Domstedelingen. In de overeenkomst is bovendien een optie opgenomen die verlenging van het contract als speler van FC Utrecht mogelijk maakt. Vanaf het moment dat Janssen in de toekomst zijn voetbalcarrière beëindigt, zal hij een andere voetbaltechnische rol binnen FC Utrecht gaan bekleden.

Janssen brak als profvoetballer door bij VVV-Venlo, waar hij evenals tijdens latere passages bij Roda JC Kerkrade en FC Twente als een offensief ingestelde middenvelder opereerde. Die rol vertolkte hij in Utrecht aanvankelijk ook. In de Domstad kreeg en greep Janssen na verloop van tijd zijn kans als centrale verdediger. Inmiddels heeft hij 217 officiële partijen gespeeld voor FC Utrecht en staat zijn teller in de Eredivisie – namens diverse clubs, welteverstaan – al op 374 gespeelde wedstrijden.

“Onze captain is weer helemaal terug” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Bewonderingswaardig hoe hij weer is opgestaan na een zware blessure, zeker op zijn leeftijd. Willem is een belangrijke speler voor de club. Op de eerste plaats vanwege zijn kwaliteiten als voetballer, maar ook door zijn ervaring, persoonlijkheid en coaching. Bovendien is Willem ook buiten de lijnen een voortreffelijke ambassadeur van de club. Een echt uithangbord. We zijn er blij mee dat we nog zeker een jaar gebruik kunnen maken van zijn diensten en gaan daarna met elkaar in gesprek over hoe de toekomst er na het seizoen 2021/2022 uitziet. Hoe dan ook blijft Willem in de toekomst aan FC Utrecht verbonden, en daar ben ik onwijs blij mee.”