Plugboer: ‘Onszelf van een goede kant laten zien’

22 februari 2021

Oefenmeester van Jong FC Utrecht blikt terug op de verliespartij tegen SC Cambuur.

Jong FC Utrecht verloor vanavond (maandag) met 1-3 van koploper SC Cambuur. Na afloop blikt hoofdtrainer Ab Plugboer terug op deze thuiswedstrijd voor de beloftenploeg.

“De manier waarop wij vandaag gevoetbald hebben, tegen een elftal met veel kwaliteit, daarin hebben we onszelf van de goede kant laten zien” begint Ab Plugboer zijn terugblik. “Ze staan niet voor niets al een aantal wedstrijden bovenaan. Dat zie je direct bij de 0-1. Zij komen door over de zijkant, waar wij net niet goed in positie staan. Dan zie je de slimmigheid in hun elftal, toch een volwassen ploeg. Dat wordt direct afgestraft.”

“Ik heb in de rust gezegd: het is belangrijk dat we dit vol blijven houden en goed in de organisatie blijven staan. Dat deden we, met soms een grote kans zoals bijvoorbeeld die van Mohamed Mallahi in de tweede helft.” Die aansluitingstreffer komt dan toch, in de 90ste minuut. Maar direct daarna krijgt het team een tegentreffer te verwerken. “Net op het moment dat wij iets wilden gaan forceren door Kluivert erbij te zetten in de spits. Ze scoren in de omschakeling, uit een ingooi vanuit onze kant.”

Tijd om de blikken weer vooruit te richten, aldus Ab Plugboer: “Vrijdag wacht FC Den Bosch alweer!”