Plugboer: ‘Doelpunten te makkelijk weggegeven’

12 februari 2021

Hoofdtrainer Ab Plugboer over de 3-2 nederlaag tegen Jong AZ.

In een ijskoud Wijdewormer verliest Jong FC Utrecht met 3-2 van de leeftijdsgenoten van AZ. Jeredy Hilterman verzorgde de beide Utrechtse treffers. Na afloop blikte hoofdtrainer Ab Plugboer terug op de nederlaag tegen Jong AZ.

“Het was wel bibberen vandaag in de dug-out moet ik bekennen”, begint Ab Plugboer zijn nabeschouwing op het beloftenonderonsje met Jong AZ. “Ik moet zeggen als ik de wedstrijd moet analyseren dan vind ik dat wij de doelpunten onnodig en te makkelijk weggeven. Jong AZ heeft meer kansen gehad, maar Maarten (Paes, red.) heeft ons echt in de wedstrijd gehouden. Op basis van het veldspel vond ik het gelijkwaardig.”

“Ik vind dat wanneer wij op de speelhelft zijn van Jong AZ, dat we daar te weinig uithalen qua rendement. Dat vond ik vandaag ook het geval. We maken wel twee doelpunten, dat vind ik positief. Maar als je twee doelpunten maakt in een uitwedstrijd, dan vind ik dat je daar ook resultaat moet halen. Het geeft wel aan dat we verdedigend dingen niet goed opgelost hebben.”