Onderuit op eigen veld

27 februari 2021

FC Utrecht moet in Stadion Galgenwaard de punten aan FC Emmen laten: 0-1.

FC Utrecht heeft vanmiddag (zaterdag) een nederlaag geleden op eigen veld. In Stadion Galgenwaard ging hekkensluiter FC Emmen er door een vroege goal van Sergio Peña met de punten vandoor: 0-1. 

Hij hangt in het derde kwart van de wedstrijd alleszins in de lucht: de gelijkmaker. FC Utrecht voert de druk op het doel van FC Emmen danig op. Gyrano Kerk en de ingevallen Moussa Sylla zijn het dichtst bij een treffer. Kerk’s inzet wordt gekeerd door FC Emmen-sluitpost Michael Verrips, die in de nastoot hulp van het aluminium krijgt: Sylla werkt de bal tegen de paal.

Emmense voorsprong
Zo blijft in die fase van de partij de nul aan de Utrechtse kant van de score op het bord staan. Dat getal is aan de Emmense zijde al snel vervangen door een één. Nadat een schot van Luka Adzic nog wordt gekeerd, schiet in de rebound Sergio Peña gedecideerd raak, nog voordat er een kwartier speeltijd is verstreken in Utrecht: 0-1. 

Reflexen van Oelschlägel
In een fase van de wedstrijd waarin FC Utrecht moeite heeft met het spel van de Emmenaren is het keeper Eric Oelschlägel die er met enkele katachtige reflexen voor zorgt dat de marge niet verder wordt opgekrikt. De Duitse goalie maakt inzetten van Miguel Araujo en Adzic onschadelijk.

Verse krachten
Daardoor blijft de Drentse ploeg dus binnen bereik van de Domstedelingen en die krijgen met name in het derde kwart op hun beurt ook diverse kansen om tot scoren te komen. Maar soms staat het vizier niet helemaal op scherp en in andere gevallen is Verrips een sta-in-de-weg. Ook het in het slotkwartier van de match inbrengen van de verse krachten van Mark van der Maarel, Urby Emanuelson en Emil Bergström resulteert niet in die felbegeerde treffers.

Volgende opdracht: RKC Waalwijk-uit
De volgende wedstrijd voor FC Utrecht? Die is op zaterdag 6 maart. Dan is in het Mandemakers Stadion in Noord-Brabant RKC Waalwijk de tegenstander van de Domstedelingen. Het duel in Waalwijk begint om 21.00 uur.

FC Utrecht - FC Emmen 0-1 (0-1)
14. Sergio Peña 0-1

Gele kaarten: Othmane Boussaid, Adam Maher, Sander van de Streek, Mark van der Maarel, Gyrano Kerk (FC Utrecht), Kerim Frei, Michael de Leeuw, Miguel Araujo, Keziah Veendorp (FC Emmen).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Christiaan Bax.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (76. Mark van der Maarel), Tommy St. Jago, Willem Janssen (76. Urby Emanuelson), Django Warmerdam; Adam Maher (81. Emil Bergström), Othmane Boussaid (46. Moussa Sylla), Joris van Overeem (46. Mimoun Mahi), Bart Ramselaar; Sander van de Streek, Gyrano Kerk.

Opstelling FC Emmen:
Michael Verrips; Glenn Bijl, Miguel Araujo, Nick Bakker, Caner Cavlan (90+1. Keziah Veendorp); Hilal Ben Moussa, Jari Vlak, Sergio Peña (84. Paul Gladon); Kerim Frei, Michael de Leeuw, Luka Adzic (76. Nikolai Laursen).