Kracht en vertrouwen dankzij FC Utrecht-ziekenhuispyjama

22 februari 2021

‘Een eer als de kinderen hun wedstrijd spelen in ons tenue.'

Kinderen die zijn opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, hebben vanaf nu de mogelijkheid daar een FC Utrecht-ziekenhuispyjama te dragen. Het shirt is zo gemaakt dat het voor dit doeleinde geschikt is en heeft drukknopen aan de zijkant.

“Het shirt van FC Utrecht geeft kracht, vertrouwen en een positief gevoel. Precies wat kinderen die in het WKZ worden opgenomen zo goed kunnen gebruiken”, legt Algemeen Directeur Thijs van Es het idee achter de FC Utrecht-ziekenhuispyjama uit. “Wij vinden het een eer als kinderen ook hun wedstrijd spelen in ons tenue.”

FC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben een langdurige vriendschapsrelatie. FC Utrecht levert een bijdrage aan het creëren van onvergetelijke momenten voor de kinderen, in en buiten het ziekenhuis, om er zo voor te zorgen dat zij even vergeten dat zij ziek zijn. Zo is er een FC Utrecht-skybox in het Utrechtse kinderziekenhuis, bezoekt de club ieder jaar het WKZ met haar spelers en organiseert de club jaarlijks een wedstrijdbezoek voor kinderen en personeelsleden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

De FC Utrecht-ziekenhuispyjama is ontwikkeld in samenwerking met Sarco. Dat bedrijf is gespecialiseerd in industrieel wasbare professionele kleding. Kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis krijgen de keuze of zij deze bijzondere pyjama willen dragen.