Voor de derde keer op rij speelt Jong FC Utrecht een uitwedstrijd. Na recente partijen in Kerkrade tegen Roda JC en in Nijmegen tegen NEC, is nu dus het complex in Wijdewormer dat de thuishaven is van Jong AZ de bestemming voor de beloftenploeg uit de Domstad. Hoe dat kan, drie uitmatchen na elkaar? Eigenlijk zat er een thuispartij tussen, tegen FC Dordrecht. Maar die kon vanwege een onbespeelbaar veld als gevolg van flinke sneeuwval geen doorgang vinden.

Remise
Vorig seizoen werd het onderonsje Jong AZ – Jong FC Utrecht niet gespeeld vanwege het afbreken van de competitie vanwege de coronapandemie. De laatste keer dat beide ploegen in een Keuken Kampioen Divisie-duel in Wijdewormer tegenover elkaar stonden, was op 12 oktober 2018. Toen werd het 2-2. Ferdy Druijf maakte beide treffers namens de Alkmaarders, terwijl Sylla Sow en Jeredy Hilterman de Utrechtse doelpuntenproductie voor hun rekening namen.

Goalgetter Hilterman
Met Hilterman is meteen één van de meest productieve spelers van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie genoemd. De aanvaller van Jong FC Utrecht, die onlangs in Alkmaar tegen AZ zijn eerste speelminuten maakte in de hoofdmacht van de FC, is deze jaargang al goed voor twaalf doelpunten. Alleen Ralf Seuntjens (De Graafschap, 13), Elias Mar Ómarsson (Excelsior, 18) en Robert Mühren (SC Cambuur, 21) vonden vaker de weg naar het net dan de captain van de Utrechtse beloftenploeg.

Zes punten verschil
Waar het Jong FC Utrecht van trainer/coach Ab Plugboer zichzelf na 22 wedstrijden te hebben gespeeld terugvindt op plaats vijftien in de Keuken Kampioen Divisie, daar staat Jong AZ, dat 23 partijen op de teller heeft staan, op de achttiende positie. Het verschil tussen de beide ploegen is zes punten, in het voordeel van de Domstedelingen dus.

Updates via Twitter, live uitzending op ESPN
De wedstrijd Jong AZ – Jong FC Utrecht begint vanmiddag (vrijdag) om 16.30 uur. FC Utrecht houdt je via updates op Twitter op de hoogte van het verloop van de match. De partij wordt bovendien rechtstreeks uitgezonden door ESPN.