Jong FC Utrecht verliest van koploper SC Cambuur

22 februari 2021

De Utrechtse beloftenploeg verliest met 1-3 van SC Cambuur.

Jong FC Utrecht begint de week met een verliespartij tegen SC Cambuur. De Utrechters weten de koploper niet te dwarsbomen in hun strijd om het kampioenschap en verliezen met 1-3.

Even lijkt invaller Tim Pieters het nog spannend te maken in de slotfase van de wedstrijd. Met zijn geplaatste schot zet hij de stand op 1-2. Kan de beloftenploeg van Ab Plugboer dan nog op gelijke hoogte komen? Issa Kallon geeft kort hierna antwoord op deze vraag. Kallon heeft namelijk weinig tijd nodig om de Utrechtste hoop weg te nemen. Hij zet in de extra tijd de derde treffer van de Friezen op het scorebord. De linksbuiten bepaalt hiermee ook de eindstand: 1-3.

Met de schrik vrij
Al in de vijfde minuut krijgt SC Cambuur een enorme kans, maar de Friese aanvaller Oratmangoen glijdt net langs de bal. Een ruime tien minuten later weet ook Jong FC Utrecht een grote kans niet binnen te schieten. Keeper Sonny Stevens keert de inzet van Jeredy Hilterman, na flitsend Utrechts teamspel, en houdt de nul.

Doelpunten blijven uit

Zowel Jong FC Utrecht als SC Cambuur zetten in de eerste helft hoog druk. De ruimtes die hierdoor vrijkomen worden echter niet gebruikt. Het ontbreekt de wedstrijd aan scherpte. Verschillende uitbraakacties, bij beide ploegen, worden niet verzilverd met een doelpunt.

Op de valreep

Vlak voor rust weet topscorer Robert Mühren dan toch de score te openen. Hij zet hiermee meteen de ruststand op het scorebord: 0-1. Mühren weet voor de 25e keer te scoren voor SC Cambuur dit seizoen, en staat hiermee eenzaam aan de top op de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Grote kansen

SC Cambuur dringt in de tweede helft meerdere malen aan voor het doel van Maarten Paes. Hierdoor ligt er ook in de tweede helft veel ruimte voor Jong FC Utrecht. Via verschillende doorbraak acties weten de Utrechters vooralsnog het doel niet te vinden. Ook SC Cambuur mist meerdere kansen, waardoor de eerste treffer van de tweede helft uitblijft. Na een kwartier is het invaller Giovanni Korte die dan toch de netten weet te raken. Hij zet de stand hiermee op 0-2.

Slotfase
Moussa Sylla verzuimd in de 71e minuut te scoren namens Jong FC Utrecht. Op een paar meter afstand van het doel, is keeper Stevens de Utrechtse aanvaller te slim af. Toch weet Jong FC Utrecht aan te haken, namelijk via Tim Pieters. Pieters, die net een kwartier speeltijd in de benen heeft, weet Stevens met een geplaatst schot te passeren. De aansluiting houdt niet lang stand. Een kleine minuut later is het Kallon die de 1-3 op het scorebord zet, en daarmee de eindstand bepaalt.

Op naar Den Bosch
Jong FC Utrecht komt aankomende vrijdag alweer in actie tegen hekkensluiter FC Den Bosch. Ab Plugboer en zijn ploeg reizen op die dag af naar Stadion De Vliert, waar om 21:00 uur wordt afgetrapt.

Jong FC Utrecht - SC Cambuur 1-3 (0-1)
44. Robert Mühren 0-1
61. Giovanni Korte 0-2
90. Tim Pieters 1-2
90+1. Issa Kallon 1-3

Gele kaarten: Ruben Kluivert (Jong FC Utrecht), Ragnar Oratmangoen (SC Cambuur), Rida El Barjiji (Jong FC Utrecht)