Het lukte Jong FC Utrecht eerder deze week niet voor een stunt te zorgen tegen koploper SC Cambuur. Een doelpunt van Tim Pieters ten spijt, verloor het team van trainer/coach Ab Plugboer van de Friese koploper: 1-3. “De manier waarop wij vandaag gevoetbald hebben, tegen een elftal met veel kwaliteit, daarin hebben we onszelf van de goede kant laten zien”, zei Plugboer afgelopen maandag op Zoudenbalch na de match tegen de ploeg uit Leeuwarden.

Onderlinge resultaten: teams aan elkaar gewaagd
Negen keer stonden Jong FC Utrecht en FC Den Bosch in de Eerste Divisie tegenover elkaar. Drie keer wonnen de talenten uit Utrecht, drie maal werd het gelijk en in drie gevallen pakten de Bosschenaren de volle buit. Het doelsaldo van die negen onderlinge ontmoetingen is in het voordeel van de Utrechters. Twee van de drie keer dat de Domstedelingen de Brabanders versloegen, gebeurde dat dan ook met ruime cijfers: 5-0 in seizoen 2016/2017 en 5-1 in de jaargang 2019/2020. In ’s-Hertogenbosch lukte het Jong FC Utrecht nog nooit om van de plaatselijke FC te winnen.

Hekkensluiter twintig duels zonder overwinning
FC Den Bosch staat op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie, waarin de Bosschenaren nochtans alleraardigst van start gingen met twee zeges tijdens de eerste vier speeldagen. Maar in de twintig partijen die daarna volgden voor de Brabanders, werd geen enkele overwinning meer geoogst. Sinds 22 september wachten de blauw-witten al op een driepunter.

Aftrap om 21.00 uur, live updates via Twitter
De wedstrijd FC Den Bosch – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in De Vliert om 21.00 uur. Vanuit het Bossche stadion verzorgt FC Utrecht updates over de partij via Twitter. Daarnaast wordt de wedstrijd rechtstreeks uitgezonden door ESPN.