Jong FC Utrecht onderuit in Wijdewormer

12 februari 2021

Beloftenploeg verliest met 3-2 van Jong AZ.

Op een ijskoude vrijdagmiddag nam Jong FC Utrecht het op tegen Jong AZ. Met drie treffers was de Alkmaarse beloftenploeg in Wijdewormer te sterk. Jong FC Utrecht verliest het beloftenonderonsje met 3-2.​

Met nog een kwartier te gaan heerst er euforie bij Jong FC Utrecht. De Domstedelingen zijn zojuist op gelijke hoogte gekomen door een doelpunt van Jeredy Hilterman. Maar die euforie verandert al snel in een domper. Vier minuten na de treffer van Hilterman is het Jong AZ dat weer de leiding neemt. Het is Kenzo Goudmijn die, na een fraaie combinatie bij de zijlijn, de bal snoeihard in het doel schiet. De middenvelder tekent daarmee ook direct voor de eindstand op het scorebord: 3-2.

Kansrijke beginfase
Zowel de Alkmaarders als de Utrechters schieten uit de startblokken en zorgen voor een kansrijke beginfase. Maarten Paes voorkomt een vroege 1-0 achterstand, door een één-op-één kans van Jong AZ om zeep te helpen. De vrije trap die kort hierna volgt, op de rand van het zestienmetergebied, weet Jeredy Hilterman te blokken. In de drie minuten die hierop volgen lukt het de Utrechters niet om het doel te vinden met doorbraak acties van Remco Balk en Mohamed Mallahi.

Snelle goals
Na een periode van twintig minuten, waarin de kansen schaars zijn, valt dan toch de openingstreffer. De Utrechters zetten de 0-1 op het scorebord via Hilterman. De spits mag aanleggen vanaf de penaltystip, nadat Balk werd neergehaald. Lang kan Jong FC Utrecht echter niet juichen, want Hakon Evjen prikt twee minuten later door de Utrechtse verdediging en zet de gelijkmaker op zijn naam. Vlak voor rust weet Paes wederom een tegentreffer te voorkomen, de rebound wordt uiteindelijk benut door Mohamed Taabouni: 2-1.

De spanning houdt aan
Jong AZ komt scherper uit de kleedkamer dan Jong FC Utrecht. De Alkmaarders heersen aan de bal in de beginfase van de tweede helft, maar weten het doel niet te vinden met meerdere gekraakte schoten. De Domstedelingen komen moeilijk onder de Alkmaarse druk uit, maar toch weten zij de gelijkmaker te scoren. Odysseus Velanas lost twee schoten achter elkaar op doel, zijn tweede poging komt via Jeredy Hilterman in het net terecht: 2-2. De spits van Jong FC Utrecht tekent daarmee voor zijn veertiende treffer dit seizoen.

Scherpe Paes
Paes gaat in de tweede helft verder waar hij gebleven was. De Utrechtse keeper is vandaag met een aantal reddingen belangrijk voor zijn ploeg. Ook in tweede helft toont de doelman van Jong FC Utrecht zijn waarde. Door goed keeperswerk voorkomt de goalie dat de één-op-één kans tot een doelpunt leidt.