Jong FC Utrecht krijgt bezoek van Friese doelpuntenmachine

22 februari 2021

Beloftenploeg speelt vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur.

Jong FC Utrecht neemt het vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen SC Cambuur. De Friezen gaan aan kop in de Keuken Kampioen Divisie en zijn in die competitie met afstand de meest productieve ploeg. Aan het talententeam uit de Domstad de uitdaging voor een stunt te zorgen tegen de geel-blauwen. De aftrap is vanavond om 21.00 uur.

Het is voor de tiende keer dat Jong FC Utrecht en SC Cambuur elkaar treffen in de Eerste Divisie. Van de negen voorgaande onderlinge ontmoetingen wonnen de Friezen er zes en eindigden er drie in een gelijkspel. Lukt het de ploeg van trainer/coach Ab Plugboer om van de Leeuwarders te winnen, dan zou dat dus een primeurtje zijn. De vorige twee keer dat Jong FC Utrecht op eigen veld tegen SC Cambuur speelde, was de overwinning al binnen handbereik. Twee seizoenen geleden werd het 0-0, vorig seizoen 1-1. Mitchell van Rooijen maakte toen de Utrechtse goal, Robert Mühren schoot raak namens de bezoekers.

Alle ogen gericht op Mühren
Mühren; de naam is genoemd. De aanvaller die door SC Cambuur van SV Zulte Waregem wordt gehuurd is topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Hij heeft al 24 doelpunten gemaakt deze jaargang. Slechts één speler zit hem in dat klassement korter op de hielen dan Jong FC Utrecht’s Jeredy Hilterman (14 goals) en dat is Excelsior-spits Elias Mar Ómarsson, die 18 maal trefzeker was.

Hilterman heeft teamrecord in vizier
De 14 treffers van Hilterman zijn trouwens nog niet genoeg voor een teamrecord. Er is sinds Jong FC Utrecht in 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie één jaargang geweest waarin de clubtopscorer meer doelpunten achter zijn naam had staan. Dat was Nick Venema in het seizoen 2018/2019. Destijds was hij goed voor 16 goals. Die mijlpaal is voor Hilterman, die tijdens de vorige speelronde in het uitduel met Jong AZ tweemaal trefzeker was, inmiddels dus wel binnen bereik. De captain van de beloftenploeg weet wat het is om te scoren tegen SC Cambuur; dat deed hij eerder dit seizoen ook al. In Friesland moest hij destijds genoegen nemen met een invalbeurt van 29 speelminuten, en dat bleek voldoende voor de spits om goalie Sonny Stevens eenmaal te passeren. Baten mocht het trouwens niet, dat doelpunt: SC Cambuur won met 5-2.

Gelijkspelen is niets voor Jong FC Utrecht en SC Cambuur
SC Cambuur is met afstand de meest productieve ploeg van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong scoorde al 69 keer, bijna net zo vaak als nummers vijf en zes Go Ahead Eagles en NEC gezamenlijk, en maakte 14 doelpunten meer dan de één na meest scorende ploeg van de competitie; Almere City FC. Gelijkspelen doen de geel-blauwen zelden; drie keer tot nu toe dit seizoen. Het team dat de minste remises van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie op de teller heeft staan? Dat is Jong FC Utrecht: welgeteld één.

Updates via Twitter, uitzending op ESPN
Via updates op Twitter kun je de ontwikkelingen bij Jong FC Utrecht – SC Cambuur volgen. Bovendien komt de wedstrijd rechtstreeks op ESPN. De aftrap is om 21.00 uur, de uitzending begint rond de klok van 20.40 uur.