Indonesisch talent Bagus Kahfi naar FC Utrecht Onder 18

05 februari 2021

Aanvaller komt over van PS Barito Putera en stroomt in Utrecht in Onder 18-selectie in.

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van het Indonesische talent Bagus Kahfi. De 19-jarige aanvaller komt per direct over van PS Barito Putera en begint in de Domstad als dispensatiespeler in de Onder 18-selectie. Kahfi heeft in Utrecht een contract tot medio 2022 getekend, met een optie op een verlenging van de samenwerking met nog eens twee jaar.

Kahfi speelde in Indonesië voor diverse clubs en behoorde bij PS Barito Putera tot de A-kern. Op het palmares van de in de Javaanse stad Magelang geboren aanvaller prijken onder meer de nodige jeugdinterlands. In 15 partijen met Indonesië Onder 16 kwam de kersverse FC Utrecht-speler tot 16 doelpunten en in 5 optredens in de nationale Onder 19-equipe scoorde de spits 4 maal.

“Bagus is een creatieve en technisch vaardige speler, met een goede dribbel”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam de voorhoedespeler. “Hij heeft in clubverband en bij de nationale jeugdteams van Indonesië bewezen dat hij over scorend vermogen beschikt. Voor Bagus is de stap van Indonesië naar Europa een grote. De komende periode laten wij hem daarom acclimatiseren in onze Onder 18-ploeg. Daar kan hij zich aanpassen en integreren in ons programma. We gaan er alles aan doen om Bagus bij ons verder te ontwikkelen en zien daar kansen in.”