Grootste uitzege ooit!

19 februari 2021

FC Utrecht maakt half dozijn goals in Tilburg tegen Willem II: 0-6.

FC Utrecht boekte vanavond (vrijdag) de grootste uitzege ooit in de clubgeschiedenis. In Tilburg kreeg Willem II van de Domstedelingen alle hoeken van het veld te zien. Het half dozijn doelpunten dat het team van Hoofdtrainer René Hake scoorde, werd door de FC keurig over beide helften verdeeld: 0-6.

Precies 18 minuten en 56 tellen zijn er gespeeld in het Koning Willem II Stadion, als Sander van de Streek scoort. Op zich al een mooi gegeven natuurlijk, een treffer van een FC Utrecht-speler in Tilburg. Maar het wordt nog mooier: het is niet de eerste FC Utrecht-goal van de avond, en zelfs niet de tweede. Nee: de derde! 0-3 binnen 19 minuten; nog nooit eerder is FC Utrecht in zo’n kort tijdsbestek in de Eredivisie in een uitwedstrijd op zo’n riante voorsprong gekomen.

FC Utrecht oppermachtig
Het blijkt een voorbode voor een avond die eindigt in een clubrecord voor de Domstedelingen. Zes goals voor, nul tegen. Oppermachtig, van begin tot eind. FC Utrecht domineert, dirigeert en, niet geheel onbelangrijk, rendeert.

Ter Avest opent de score
Dat begint al in de derde speelminuut. Dan is rechtsback Hidde ter Avest trefzeker. Voor de verdediger, die in de winterstop is overgekomen van Udinese, is het zijn tweede treffer van het seizoen. Dat is een persoonlijk record voor de achterhoedespeler, die nog nooit meer dan één goal maakte in een seizoen: 0-1.

Van de Streek op dreef
Sander van de Streek doet in de elfde en de negentiende minuut duiten in het Utrechtse doelpuntenzakje (0-2 en 0-3) en neemt daarmee de leiding in het clubtopscorersklassement van FC Utrecht. Van de Streek is dit kalenderjaar nu al bij zeven goals rechtstreeks betrokken; vijf keer als maker ervan, tweemaal als degene die de assist verzorgt. Slechts twee spelers in de Eredivisie zijn in 2021 bij meer doelpunten direct betrokken.

Al snel na de rust weer raak
FC Utrecht blijft na de break het Tilburgse doel belegeren. En dat levert al snel de 0-4 op. Bart Ramselaar is de maker van die goal. Voor de Amersfoorter is het zijn vierde treffer van dit seizoen. De vijf keer dat hij hiervoor tot scoren komt, is dat steeds in Utrecht. Nu vindt de door FC Utrecht opgeleide speler voor het eerst sinds 15 december 2019 het net in een uitpartij.

Kerk trefzeker, Van der Maarel maakt feest compleet
Halverwege de tweede helft pakt ook Gyrano Kerk zijn treffer mee. Op aangeven van de dan net ingevallen Mimoun Mahi werkt de aanvaller van dichtbij de bal tegen de touwen: 0-5. Voor Kerk is het zijn vierde doelpunt van deze jaargang. Maar het feest? Dat is dan nog niet compleet. Het slotakkoord wordt verzorgd door invaller Mark van der Maarel. Met buitenkant voet tekent hij de 0-6 aan, en daarmee zorgt de routinier ervoor dat FC Utrecht de grootste uitzege ooit boekt in de clubgeschiedenis.  

Willem II - FC Utrecht 0-6 (0-3)
3 Hidde ter Avest 0-1
11 Sander van de Streek 0-2
20 Sander van de Streek 0-3
47 Bart Ramselaar 0-4
69 Gyrano Kerk 0-5
86 Mark van der Maarel 0-6

Gele kaarten: Lindon Selahi (Willem II).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling Willem II:
Aro Murić; Leeroy Owusu, Sven van Beek (74. Jordens Peters), Sebastian Holmén, Derrick Köhn (82. Ian Smeulers); Wesley Spieringhs, Görkmen Saglam (46. Kwasi Wriedt), Lindon Selahi (82. Rick Zuijderwijk); Mats Köhlert, Vangelis Pavlidis, Mike Trésor (74. Ché Nunnely).

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (66. Mark van der Maarel), Tommy St. Jago, Willem Janssen (83. Benaissa Benamar), Django Warmerdam; Adam Maher (83. Urby Emanuelson), Othmane Boussaid (83. Moussa Sylla), Joris van Overeem; Sander van de Streek (66. Mimoun Mahi), Gyrano Kerk, Bart Ramselaar.