Geflatteerde nederlaag in De Vliert voor beloftenploeg

26 februari 2021

Jong FC Utrecht legt het in ‘s-Hertogenbosch af tegen FC Den Bosch (3-0).

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) in ‘s-Hertogenbosch een geflatteerde nederlaag geleden. In De Vliert werd het 3-0 in het voordeel van de Bosschenaren, die aan het einde van een tweede helft waarin de Utrechtse beloften nochtans domineerden de partij beslisten.

Dat zul je altijd zien. Krijg je flink wat kansen, is er zelfs sprake van eenrichtingsverkeer van Jong FC Utrecht in de richting van het FC Den Bosch doel, valt de treffer tóch aan de andere kant van het veld. Zo gebeurt het tijdens deze kille februari-avond in ‘s-Hertogenbosch. Daar lijkt het een kwestie van tijd voordat de minimale FC Den Bosch-voorsprong door de ploeg van trainer/coach Ab Plugboer ongedaan wordt gemaakt, maar valt in plaats van de gelijkmaker de 2-0.

Postema en Trotman beslissen de match
In een tweede helft waarin er achtereenvolgens mogelijkheden zijn voor Jong FC Utrecht’s Djevencio van der Kust (schot, zijnet), Derensili Sanches Fernandes (schot, over), nogmaals Van der Kust (schot, voorlangs), Jeredy Hilterman (vrije trap, over), wederom Van der Kust (schot, via een Bosschenaar over), Ruben Kluivert (kopbal, buitenkant paal), Mohamed Mallahi (schot, geblokt), Albert Lottin (schot, keeper Wouter van der Steen redt), andermaal Mallahi (schot, Van der Steen houdt de bal tegen) en Djenairo Daniels (schot, in de handen van Van der Steen), is het vijf minuten voor tijd FC Den Bosch-aanvaller Romano Postema die de 1-0 marge verdubbelt. Vijf minuten later wordt de Bossche vreugde nog groter, als Ryan Trotman er ook nog 3-0 van maakt.

Hornkamp opent de score
En zo kan het dat op het kunstgrasveld van De Vliert de punten naar FC Den Bosch gaan, dat voor het eerst sinds 22 september 2020 weer eens een wedstrijd wint in de Keuken Kampioen Divisie. Dat doet het niet alleen dankzij de in de slotfase trefzekere Postema en Trotman, maar ook dankzij Jizz Hornkamp. Die aanvaller tekent na een kleine twintig minuten spelen de 1-0 aan.

Plaagstootjes tijdens de eerste helft
In de eerste helft heeft Jong FC Utrecht het lastig tegen FC Den Bosch. De Brabantse keeper wordt tijdens het eerste deel van de wedstrijd amper op de proef gesteld door de Utrechtse aanvallers. Een schot van Tim Pieters dat eindigt in de handen van Van der Steen, een schot van Pieters dat naast gaat en een rollertje van Oussama Alou dat een meter of twee voor de doellijn door een verdediger wordt weggewerkt; dat zijn de plaagstootjes die de talenten uit de Domstad in het eerste bedrijf uitdelen. Na de break zijn de verhoudingen dus anders, maar is het niet bovenliggende partij Jong FC Utrecht dat toeslaat, maar doet het accuraat counterende FC Den Bosch dat.