De op meerdere posities in de verdediging inzetbare Van der Maarel maakte op 20 september 2009 zijn Eredivisiedebuut voor FC Utrecht. Dit seizoen werd hij in de bloemetjes gezet omdat hij zijn 250ste partij voor de Domstedelingen speelde in de Eredivisie, en kort erna nogmaals omdat hij zijn 300ste officiële wedstrijd voetbalde namens de Utrechters.

Van der Maarel droeg inmiddels al 307 keer het shirt van FC Utrecht. Slechts vijf spelers in de gehele clubhistorie kwamen vaker uit voor de Domstedelingen, namelijk Jan Willem van Ede (462 keer), Jean-Paul de Jong (434), Leo van Veen (421), Herman Verrips (340) en Ton de Kruijk (324).

In het seizoen 2017/2018 won Mark van der Maarel de David di Tommaso-trofee, een prijs die hoort bij een jaarlijks door SupportersVereniging FC Utrecht georganiseerde verkiezing waarin supporters stemmen op hun favoriete speler van de jaargang. In dat klassement eindigde Van der Maarel afgelopen seizoen wederom op het erepodium, maar dan als derde.

“Mark is een enorm gewaardeerde kracht in onze selectie. We zijn dan ook erg blij dat we met Mark een langer contract zijn overeengekomen”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Met zijn karakter, ervaring en strijdlust is Mark een voorbeeld in de selectie. Hij blijft zich ook op persoonlijk vlak ontwikkelen, waardoor zijn rol binnen de spelersgroep alleen maar groeit. Erg mooi dat Mark zich ook weer voor de komende jaren aan ons wil verbinden en gelooft in de doelen en ambities die we met elkaar willen bereiken.”